15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ευρωπαϊκή περιοδεία για τη διαγραφή του χρέους ξεκινά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ημερομηνία:

Eυρωπαϊκή περιοδεία για τη διαγραφή του χρέους έχει ξεκινήσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην πρόεδρος της Βουλής θα είναι εκ των κεντρικών ομιλητών στο Συνέδριο του CATDM (Επιτροπή για τη Διαγραφή του Χρέους του Τρίτου Κόσμου), «European Citizens’ Assembly on debt» (Συνέλευση Ευρωπαίων Πολιτών για το Χρέος), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.

Στο συνέδριο θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωβουλευτές Miguel Urban Crespo (Podemos, Ισπανία) και Philippe Lamberts (Groups of the Greens, Βέλγιο), ενώ το «παρών» θα δώσουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων που ασχολούνται με το ζήτημα του χρέους.

Στις 22 Οκτωβρίου 2015, θα μετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης «The State of Europe 2015 – Addressing Europe’s Crises: Policy Crossroads» (Το κράτος της Ευρώπης το 2015 – Αντιμέτωποι με Ευρωπαϊκές κρίσεις: Σταυροδρόμι Πολιτικών), που συνδιοργανώνουν η Λουξεμβουργιανή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ευρωπαϊκή Δεξαμενή Σκέψης «Friends of Europe» (“Φίλοι της Ευρώπης”). Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μιλήσει στη θεματική ενότητα «Regaining public Trust in the European Union» (“Επανακτώντας τη δημόσια Εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση”).

Στο περιθώριο των δύο συνεδρίων, η κυρία Κωνσταντοπούλου θα πραγματοποιήσει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ευρωβουλευτές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...