14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ηράκλειο: Καθιστική διαμαρτυρία στο 3ο Γενικό Λύκειο με αιτήματα για τη λειτουργία του σχολείου κατά την πανδημία

Ημερομηνία:

Σε καθιστική διαμαρτυρία προχώρησαν, σήμερα, μαθητές του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αιτήματά τους με φόντο την πανδημία, τα οποία φαίνεται να μη βρίσκουν “ευήκωα ώτα”, παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες και τις καταλήψεις στα σχολεία. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η υγειονομική κρίση που διανύουμε δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το χώρο της εκπαίδευσης. Παρ’ όλα αυτά, ήδη από την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, είναι καταφανές ότι υπάρχουν παράγοντες που δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία εν γένει, γεγονός που κατά συνέπεια ώθησε τους μαθητές ανά την επικράτεια σε έντονες έμπρακτες διαμαρτυρίες. 

Αρχικά, η ύπαρξη πολυάριθμων τμημάτων, την ίδια στιγμή που ο ιός εξαπλώνεται, όχι μόνο ενδέχεται να αποτελέσει τη γενεσιουργό δύναμη για την περαιτέρω μετάδοση του ιού, αλλά ταυτόχρονα μειώνει την αποδοτικότητα της χρήσης μάσκας, αφού οι μαθητές μοιράζονται τα θρανία, εν αντιθέσει με πολλές χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες χρησιμοποιούν μονοθέσια θρανία (π.χ. Ιταλία).

Ακόμη, πολλά σχολεία της χώρας δε διαθέτουν επαρκές προσωπικό καθαριότητας, με αποτέλεσμα η απολύμανση των χωρών -τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λειτουργεί των σχολείων- να μην είναι ορθή (συν τοις άλλους, πολλά σχολεία δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη με αντισηπτικά-αντιβακτηριδιακά). Αξίζει να σημειωθεί, μεταξύ άλλων, ότι ο συγχρωτισμός σε εξωτερικούς-κοινόχρηστους χώρους, πράγμα για το οποίο δεν ευθύνονται οι καθηγητές, θέτει σε κίνδυνο όλους μας (σχετικά με αυτό, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των μαθητών για συνεχόμενη 2ωρη διδασκαλία) ιδίως την τρέχουσα ζέστη περίοδο. 

Έτσι, ζητούμε:

  • Θέσπιση τμημάτων με ανώτατο αριθμό τα 15 άτομα, έτσι ώστε να τηρούνται ουσιαστικά οι αποστάσεις εντός και εκτός αιθουσών
  • Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και προμήθεια αντισηπτικών-αντιβακτηριδιακών
  • Μέριμνα για ύπαρξη συχνότερων δρομολογίων των Μ.Μ.Μ, ειδικότερα τις ώρες έναρξης και λήξης του σχολικού ωραρίου
  • Να εξασφαλιστεί ειδική μέριμνα για σχολεία με μικρούς προαύλιους χώρους (π.χ. περαιτέρω μείωση παιδιών ανά τμήμα)

Έχοντας λάβει υπ’ όψιν την κρισιμότητα και τη δυσκολία της κατάστασης, αλλά και την ανάγκη για ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία, σήμερα διαμαρτυρόμαστε, με σκοπό την ενημέρωση των αρμοδίων για τις ενστάσεις μας. 

Σήμερα 22/09/2020, μαθητές και καθηγητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...