13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η επιστολή Τραμπ στον Ερντογάν – «Μην είσαι σκληρός άντρας. Μην είσαι ανόητος!» – Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

Ημερομηνία:

Την επιστολή που έστειλε ο Τραμπ στον Ερντογάν, μετά την τηλεφωνική τους συνομιλία, έφερε στο φως το αμερικανικό Fox.

Στην επιστολή του ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, ας εργαστούμε για συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη ένα μικρό δείγμα σε σχέση με τον Πάστορα Μπράνσον. Έχω δουλέψει σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο, μπορείτε να κάνετε μία καλή συμφωνία. Η ιστορία θα σας κοιτάξει ευνοϊκά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Διαφορετικά θα σας βλέπει για πάντα ως διάβολος αν δεν γίνουν καλά τα πράγματα. Μην είσαι σκληρός άντρας. Μην είσαι ανόητος! Θα σας καλέσω αργότερα».

«Η επιστολή του Τραμπ διαβάστηκε από τον Ερντογάν και πετάχτηκε στα σκουπίδια» δηλώνουν καυστικά πηγές της τουρκικής προεδρίας σχολιάζοντας την επιστολή του αμερικανού προέδρου που διέρρευσε την Τετάρτη από δημοσιογράφο του FOX News.

«Η επιστολή είχε ημερομηνία 9 Οκτωβρίου… Την έχουμε αρνηθεί, την πετάξαμε στα σκουπίδια, η καλύτερη απάντηση μας είναι η επιχείρηση που ξεκίνησε» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές κοντά στον πρόεδρο Ερντογάν.

Ενόψει της επίσκεψης του αμερικανού αντιπρόεδρου Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Άγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση έστειλε την Τετάρτη μήνυμα στις ΗΠΑ και στη διεθνή κοινότητα αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα αντίμετρα σε κυρώσεις θα είναι μεγαλύτερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...