16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η ΕΠΚ Κρήτης με αφορμή την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού, καταγγέλλει ότι τα ενεχυροδανειστήριο “γδύνουν” τους πολίτες

Ημερομηνία:

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μετά και την επιτυχή εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού από την Ελληνική Αστυνομία συνιστά την προσοχή στους καταναλωτές ώστε “να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης επιτήδειων όταν αποφασίσουν να παραδώσουν τα χρυσαφικά τους στα ενεχυροδανειστήρια”.

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

“Δυστυχώς οι καταγγελίες που φθάνουν σε μας Παγκρήτια , αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι. Η εκμετάλλευση από τις επιχειρήσεις αυτές είναι τραγική, αφού ουσιαστικά “γδύνουν” τους ανυποψίαστους καταναλωτές ,που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία, και “παζαρεύουν “οικογενειακά κειμήλια μιας ζωής, για λίγα Ευρώ.

Η Αλήθεια είναι ότι, οι ανάγκες των καιρών, μας σπρώχνουν σε τέτοιες επιχειρήσεις, με το σκεφτικό και την ελπίδα ότι η φτώχεια μας είναι περαστική, αλλά το αποτέλεσμα στις περισσότερες φορές έχει τραγική κατάληξη, γιατί η “φτώχεια δεν έχει οπισθοχώρηση” και έτσι χάνουμε τα χρυσαφικά μας αφού οι ενεχυροδανειστές παραμονεύουν σαν ύαινες, να εξαντλήσουμε τον ορισθέντα χρόνο για να τα χάσουμε.

Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως Κοινωνική Οργάνωση, αγγίζοντας καθημερινά την φτώχεια των πολιτών, αλλά και το άγχος, τον εκβιασμό που βιώνουν καθημερινά από αυτό το “αλισβερίσι” δημόσια ζητά ,την προστασία των Καταναλωτών από την Πολιτεία, επίσης καλεί τους καταναλωτές να είναι άκρως προσεχτικοί, να παίρνουν παραστατικά από αυτές τις συναλλαγές, να προσέρχονται στα Γραφεία της ΄Ένωσης ζητώντας ενημέρωση, αλλά και αν νοιώσουν ότι εξαπατήθηκαν, να το καταγγέλλουν στα τηλέφωνα της ΄Ένωσης 282109266,2821092306 Χανιά 2842020140 Ιεράπετρα και 1520 Γενική Γραμματεία Καταναλωτή”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...