12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Η Ιεράπετρα μετατρέπεται σε Τσέρνομπιλ”

Ημερομηνία:

Την άμεση απαίτηση που υπάρχει να λάβει άμεσα θέση η κυβέρνηση απέναντι στο αίτημα της Ιεράπετρας για έκτακτες ενισχύσεις στους αγρότες που έχουν πληγεί από τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα, αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τα προβλήματα της λειψυδρίας, τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Οι καταγραφές των ζημιών έχουν πλέον ολοκληρωθεί και απομένει να αναλυθούν όλα αυτά τα στοιχεία για να φανεί το πραγματικό μέγεθος των ζημιών από τους ανέμους, και με τα στοιχεία αυτά να απαιτηθούν οι έκτακτες ενισχύσεις.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε πως οι δηλώσεις του Υπουργού κ. Αποστόλου πως αποζημιώσεις θα λάβουν μόνο οι ασφαλισμένοι του ΕΛΓΑ, ήταν απαράδεκτες και δείχνει πως το πρόβλημα δεν γίνεται κατανοητό από την κυβέρνηση.

«Οι αγρότες είναι η τρίτη φορά που πλήττονται και καταστρέφονται και δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει και ο «πόλεμος του νερού». Η έλλειψη βροχοπτώσεων φέρνει προβλήματα που δεν υπολογίζαμε τόσο στην άρδευση όσο και στην ύδρευση. Η Ιεράπετρα θα μετατραπεί σε Τσέρνομπιλ. Τα θερμοκήπια θα εγκαταλειφθούν, οι τράπεζες θα παίρνουν τις περιουσίες των αγροτών. Υπάρχει απαίτηση από την κυβέρνηση αν στηρίξει άμεσα την αγροτική Ιεράπετρα σε αυτά τα δύο θέματα, αλλιώς θα αναγκαστούμε βα βγούμε ξανά στους δρόμους. Οι αγρότες είναι ο βασικός μοχλός της ανάπτυξης της Ιεράπετρας. Σαν Δήμαρχος δεν με ενδιαφέρει αν δε χρηματοδοτηθεί οποιοδήποτε άλλο έργο, απαιτούμε όμως άμεση ενίσχυση στον αγροτικό κόσμο», ήταν μερικά απ’ τα λόγια σε πολύ έντονο ύφος του Δημάρχου.

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως τόσο η προσαγωγός διώρυγα του Μύρτους, το φράγμα Αγίου Ιωάννη, αλλά και το πρόφραγμα Μύρτους είναι έργα που δεν προχωρούν και κάλεσε τόσο τους βουλευτές του νομού αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τον οποίο ανέφερε πως γνωρίζει καλά τα προβλήματα της περιοχής, να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματα.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...