15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Κίνα απειλεί τον Καναδά: Απελευθερώστε την CFO της Huawei γιατί αλλιώς…

Ημερομηνία:

Για μεγάλες συνέπειες προειδοποιεί η Κίνα τον Καναδά σε περίπτωση που δεν απελευθερώσει την «κληρονόμο» του κινεζικού κολοσσού Huawei, Μενγκ Ουάνγκζου, η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στον Καναδά κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα η διάδοχος της Huawei φέρεται ότι εξαπάτησε πολλές τράπεζες σχετικά με μια θυγατρική της Huawei ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στην ιρανική αγορά, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Τεχεράνη. Αν όλα αυτά επαληθευτούν σύμφωνα με το Reuters, θα αντιμετωπίσει βαριές κατηγορίες και κινδυνεύει ακόμα και με ποινή φυλάκισης 30 ετών.

Η Μενγκ, υποστήριξε ότι ο κινεζικός κολοσσός δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία Skycom μολονότι «η Skycom είναι η Huawei», όπως ανέφερε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της ακρόασης, που παρεμπιπτόντως εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της 46χρονης, που ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους..

Η είδηση της σύλληψης της Ουανγκζού ήρθε λίγο μετά την κήρυξη εκεχειρίας στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των G20 και προκάλεσε ιδιαίτερη αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές από τον φόβο κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου.

Την ίδια ώρα ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του δεν είχε καμία εμπλοκή στη σύλληψη αλλά η αντίδραση των κινεζικών Αρχών ήταν οργισμένη, με τον εκπρόσωπο της κινεζικής πρεσβείας στον Καναδά να απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του στελέχους της Huawei.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...