19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Κρήτη στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Ημερομηνία:

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επέστρεψε από το Λονδίνο, όπου εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market, στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης, με περίπτερο την εποπτεία του οποίου έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Η World Travel Market που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως, άνοιξε τις πύλες της στις 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης, οι επισκέπτες της υπολογίζονται περίπου σε 50.000, ενώ σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 5.000 εκθέτες από 180 χώρες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης στη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη κατά την οποία παρουσιάστηκε η επικοινωνιακή στρατηγική του ελληνικού τουρισμού για το 2013, και είχε συνάντηση μαζί της όσο και με tour operators του εξωτερικού, θεσμικούς εκπροσώπους άλλων χωρών καθώς και εκπροσώπους ΜΜΕ, για την προώθηση του τουρισμού της Κρήτης και των τοπικών προϊόντων.

Στις επαφές αυτές φάνηκε ότι οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό το 2014 είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις ο ελληνικός τουρισμός υπολογίζεται να πραγματοποιήσει νέο ρεκόρ αφίξεων, ξεπερνώντας τα 18 εκατομμύρια αφίξεις. Επιπλέον αναμένεται σημαντική αύξηση των Άγγλων, που θα επισκεφτούν την Ελλάδα.

Στο περιθώριο της παραμονής της στο Λονδίνο η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης παρευρέθηκε στο ρεσιτάλ πιάνου «Οι οχτώ στιγμές της Ελευθερίας», που διοργάνωσε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου η Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τον εορτασμό των «100 Χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα», το οποίο παρακολούθησαν ξένοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας του Λονδίνου και του ΕΟΤ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...