13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Η κρητική τσικουδιά είναι φιλέτο”: Μεγάλη επίθεση από εγχώρια και ξένα κεφάλαια καταγγέλλει ο πρόεδρος των αποσταγματοποιών ν.Ηρακλείου, Στάθης Φραγκιαδάκης

Ημερομηνία:

Για μια μεγάλη επίθεση από εγχώρια και ξένα κεφάλαια που βλέπουν στην τσικουδιά ένα “καλό φιλέτο” και θέλουν να περάσει στα χέρια λίγων, έκανε λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης, ο πρόεδρος των αποσταγματοποιών ν.Ηρακλείου, Στάθης Φραγκιαδάκης, αναφερόμενος στην εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών που βάζει περιορισμούς και απαγορεύσεις στους αποσταγματοποιούς σε σχέση με την ανάρτηση του ονόματος του παραγωγού στον τοίχο του κάθε καταστήματος αλλά και το χρονικό περιθώριο στη διάθεσή του παραδοσιακού προϊόντος.

Αυτή την ώρα, εν τω μεταξύ, είναι σε εξέλιξη συνάντηση μεταξύ υφυπουργού, αποσταγματοποιών και τοπικών βουλευτών, προκειμένου να βρουν μια γραμμή συνεννόησης για το φλέγον θέμα που έχει προκύψει.

Υπενθυμίζεται ότι εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων προκάλεσε ασφυξία στους τοπικούς αποσταγματοποιούς, καθώς οι ρυθμίσεις της ουσιαστικά έρχονται να βάλουν «ταφόπλακα» στην παραγωγή ρακής.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλοι οι αποσταγματοποιοί έπρεπε να έχουν πουλήσει τη ρακή τους μέχρι… χθες, ενώ παράλληλα δεν μπορούσαν να διακινήσουν τη ρακή με το δικό τους όνομα.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους

Την ίδια ώρα, πάντως, οργανώνεται Ομάδα Παραγωγών τσικουδιάς ανατολικής Κρήτης, με στόχο να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς, προχωρώντας μέσα από τη σύμπραξη στην εμφιάλωση του προϊόντος τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...