16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Η κυβέρνηση, σα τον Ομηρικό Οδυσσέα, πρέπει να δώσει τη μάχη με τους μνηστήρες της Πηνελόπης

Ημερομηνία:

Ο Οδυσσέας όταν επέστρεψε στην Ιθάκη, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους μνηστήρες της Πηνελόπης. Η κυβέρνηση, σα τον Ομηρικό Οδυσσέα, έχει και αυτή να δώσει μία μάχη. Για να πετύχει, δεν έχει άλλη διέξοδο από το να συγκρουστεί με όλους αυτούς, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που σα τους μνηστήρες της Πηνελόπης, επιβάλλουν την παρασιτική παρουσία τους και οδηγούν τη χώρα και το λαό στην καταστροφή.

Και είναι λογικό, τώρα, που το δικαίωμά τους αυτό αμφισβητείται, που οι εγκάθετοί έχουν αποκαθηλωθεί, να αντιδρούν. Θα αγωνιστούν με ότι έχουν και δεν έχουν για να νικήσουν. Έχουν συμμάχους. Και έχουν βαρύ οπλισμό.

Θα ήταν καθαρή ανοησία, κατάλληλη μόνο για αφελείς, αν πιστεύαμε ότι θα συνέβαινε κάτι διαφορετικό. Όλα αυτά ήταν γνωστά εξαρχής. Η μάχη ξεκινούσε με την εκλογική νίκη του κόμματος της Αριστεράς, δεν τελείωνε.

Σε αυτή την Οδύσσεια, το τέλος της ιστορίας δεν έχει γραφτεί: ο Οδυσσέας μπορεί να χάσει. Οι μνηστήρες μπορεί να κερδίσουν. Όλα μπορούν να χαθούν. Όμως, οι πολίτες εν γνώσει τους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Εξέλεξαν μία κυβέρνηση για να δώσει αυτή τη μάχη.

Η κατάληξη της ιστορίας δεν είναι δεδομένη: το μέλλον θα εξαρτηθεί και από εμάς.

Γιατί, εν τέλει, οι μνηστήρες δεν πολεμούν τον Οδυσσέα, πολεμούν την ίδια τη χώρα. Γι’ αυτό, όταν η μάχη φουντώνει τρομοκρατούν και εκβιάζουν τον λαό.

Στην πραγματικότητα, απέναντί τους έχουν τους πολίτες.

Γιατί, αν υποκύψουν οι πολίτες από την κούραση, αν φοβηθούν, κι αν αποδεχτούν ότι αυτοί είναι οι ένοχοι κι ότι η τιμωρία είναι δίκαιη κι ως εκ τούτου θα πρέπει να συνεχιστεί, τότε η λογική του τρόμου θα έχει υπερισχύσει, το αποτέλεσμα των εκλογών θα έχει ακυρωθεί, θα έχουν κερδίσει.

Και για ότι ακολουθήσει μετά, λίγο λόγο θα έχουν οι πολίτες.

Υ.Γ. Οι πιο γνωστοί μνηστήρες της Πηνελόπης είναι οι:

Αντίνοος: το αντίθετο της νόησης
Ευρύμαχος: Ο αδίστακτος μαχητής
Αμφίνομος: Αυτός που διαστρεβλώνει την έννοια του νόμου
Αγέλαος: Αυτός που μετατρέπει τον λαό σε αγέλη

 

Γ.Α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...