17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Η μπουλντόζα στη Νέα Χώρα επανατοποθετούσε καλώδιο υπερ-υψηλών ταχυτήτων

Ημερομηνία:

Πριν λίγες ημέρες αναρωτηθήκαμε σε ρεπορτάζ μας, τι ήθελαν οι μπουλντόζες μέσα στην παραλία της Νέας Χώρας.

Μετά από καταγγελίες που είχαμε δεχθεί από κατοίκους ότι μπουλντόζα εισήλθε εντός της παραλίας στην περιοχή όπου καταλήγει ο ποταμός Κλαδισσός, και ενώ μάλιστα η τουριστική περίοδος δεν έχει τελειώσει, δημοσιογράφος της εφημερίδας μας βρέθηκε στο σημείο.

Η μυστικότητα που διέκρινε τους υπεύθυνους του έργου που αρνιόταν να απαντήσουν για τις εργασίες τους επικαλούμενοι “απόρρητο”, δημιούργησε πολλές υποψίες.

Σήμερα, μετά από επικοινωνία με τον ΟΤΕ μάθαμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο επανατοποθετείται υποθαλάσσιο καλώδιο το οποίο δεν είχε θαφτεί σωστά.

Οι αρχικές εργασίες τοποθέτησής του είχαν γίνει πριν περίπου ένα χρόνο και πρόκειται για τμήμα υπέρ-υψηλών ταχυτήτων, νέας γενιάς καλώδιο ΑΑΕ-1, μήκους περίπου 25.000 χιλιομέτρων που συνδύεει το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.

Το καλώδιο δεν ανήκει στον ΟΤΕ αλλά ο ΟΤΕ μέσω της θυγατρικής OTEGLOBE συμμετέχει σε μία διεθνή συνεργασία στην οποία συμμετέχουν δεκαεννέα από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στον κόσμο.

Το έργο επανατοποθέτησης του καλωδίου δεν έχει αναλάβει ο ΟΤΕ αλλά άλλη εταιρεία στην οποία έχει δοθεί εργολαβία οι υπεύθυνοι της οποίας, για δικούς τους λόγους, δεν ήθελαν να μας αποκαλύψουν τι συμβαίνει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...