13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η Νέα Χώρα πανηγυρίζει και τιμά τους προστάτες Αγίους της!!!

Ημερομηνία:

«Κύριε εν τη μνήμη των Αγίων σου, πάσα η κτίσις εορτάζει, ουρανοί αγάλλονται συν τοις Αγγέλοις και η γη ευφραίνεται συν τοις ανθρώποις, αυτών ταις παρακλήσεσιν ελέησον ημάς».

(Μαρτυρικόν Τριωδίου)

Η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων, τιμά και φέτος του «Καπετάνιους» Αγίους της και εορτάζει τον «Ευκτήριο Οίκο» της Ενορίας, με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

7:00μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός, στο χοροστάσι της Εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρα Χανίων, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαρίου κ.κ. Νικηφόρου, Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής η και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης.

8:30 μ.μ.: Κρητικό Πανηγύρι στην πλατεία του Ναού.

  • Συμμετέχουν:χορευτικά Κρητικά συγκροτήματα του Λαογραφικού ομίλου Χανίων.
  • Η Ριζίτικη παραδοσιακή παρέα Αγίου Κωνσταντίνου Ν. Χώρας.
  • Οι Κρητικοί Μουσικοί: Αρτέμης Πεντάρης (λαούτο) και Βασίλης Αρβελάκης (λύρα), καθώς και τα παιδιά της Ενορίας Γιάννης Μανουσουδάκης στη (λύρα) και Χρήστος Στυλιανουδάκης στο (λαούτο) θα μας ψυχαγωγήσουν ευχάριστα με κρητικούς σκοπούς.

10:00μ.μ.: Ιερά Παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

11:00 μ.μ.: Νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Τετάρτη 21 Μαϊου 2014

7:00 π.μ.: Ο Όρθρος της εορτής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ.κ. Νικηφόρου, Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης.

10:30π.μ.: Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, σε δρόμους της συνοικίας μας, με την συνοδεία των Σχολείων της περιοχής, των Τοπικών Αρχών, των φορέων καθώς και του πιστού λαού.

11:30:π.μ.: Κρητικό Γλέντι στη αυλή του Ναού μας.

(Μια ζυγιά όργανα στη χάρη των Αγίων, θα μας θυμίσουν τα πανηγύρια των παλιών καιρών, όπου οι προαπερασμένοι της Κρήτης μαζευόταν απολούτρουργα στον περίβολο και στα πεζούλια των Ναών, για να πανηγυρίσουν το αίτιο και να πάρουν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του τόπου).

7:00 μ.μ.: Εσπερινός και Κτητορικό μνημόσυνο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...