12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η Πλατεία Δημοτικής Αγοράς γέμισε αλληλεγγύη: Μεγάλη συναυλία για τους πρόσφυγες με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων Χανιωτών | Φωτός

Ημερομηνία:

Κατά πολλές εκατοντάδες οι πολίτες των Χανίων αποφάσισαν και συμμετείχαν στη συναυλία αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Η συναυλία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ήδη από νωρίς η Πλατεία φάνηκε ότι ήταν μικρή για να χωρέσει το πλήθος. Πολλοί ερχόταν, προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης και έφευγαν.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσφοράς είναι ότι γέμισε ένα μεγάλο φορτηγό με νερά, ξηρούς καρπούς, κρουασάν, κονσέρβες και άλλα τρόφιμα που δε χρειάζονται να καταναλωθούν άμεσα και άλλα δύο μικρότερα φορτηγά με ρούχα, σαμπουάν και αφρόλουτρα, μέχρι μωρομάντηλα, μπιμπερό και μαρκαδόρους και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Και αυτό μέχρι περίπου τις 8 η ώρα ενώ η συναυλία και η προσέλευση απλών ανθρώπων συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

DSCF6827

DSCF6960

DSCF6993

DSCF6963

Μεταξύ των πολλών γνωστών μουσικών που συμμετείχαν βρισκόταν και ο Βασίλης Σκουλάς. Εκεί όμως ήταν και ο Μάνος Μαλαξιανάκης, ο Παναγιώτης Καρνέζης με την Μαρίνα Κωνσταντινίδου, ο Ηλίας Χορευτάκης και ο Τάσος Ψαλιδάκης, η Βιργινία Ντοκάκη και ο Γιώργος Σαλτάρης, οι Εντέχνως Λαϊκοί, ο Μιχάλης Λουφαρδάκης και η ΝΟΣΤΩΔΙΑ.

DSCF6836

DSCF6920

DSCF7002

DSCF7059

Τη συναυλία αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων – Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, το Σωματείο Επισιτισμού, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων.

DSCF6840
Ο Βασίλης Σκουλάς

DSCF6891

"google ad"

 

DSCF7023

DSCF7053

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα μεταφερθούν με το πλοίο στον Πειραιά και από εκεί θα γίνει η διανομή σε σημεία όπου βρίσκονται πρόσφυγες.

DSCF6886

DSCF6998

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, όπως και η ανάγκη του να προσφέρει προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

DSCF6849

DSCF6872

DSCF6859

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...