Η Σπιναλόγκα, το εμβληματικό αυτό νησάκι που από μεσαιωνικό φρούριο μετατράπηκε σε λεπροκομείο μέχρι και πριν 60 χρόνια, οπότε η θεραπεία της αρρώστιας αυτής το έκλεισε, υποδέχεται το κοινό με μια μουσική εκδήλωση μνήμης.

Συναυλία λοιπόν για τα 60 χρόνια από το κλείσιμο του Λεπροκομείου στην Σπιναλόγκα θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, στις 22 Ιουνίου.

Την εκδήλωση μνήμης συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού- Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σκαφών Κοινοπραξίας Ελούντας και Πλάκας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Σπιναλόγκα, σήμερα Πέμπτη, 22 Ιουνίου και ώρα 19.30 το απόγευμα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Οι αναχωρήσεις θα γίνονται από Ελούντα και Πλάκα στις 18.30 – 18.45 & επιστροφή από Σπιναλόγκα στις 21.00.