12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Η Φορτέτζα στο Παλιό Λιμάνι χώρος γαμήλιου τουρισμού; | Φωτός

Ημερομηνία:

Μετά τον γάμο Κουτσιανά που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι, ο Δήμος Χανίων με την έγκριση της Αρχαιολογίας και του Λιμεναρχείου επέτρεψε την πραγματοποίηση γάμου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του Μώλου που βρίσκεται στο λιμενοβραχίονα του Ενετικού Λιμένα, την ευρύτερα γνωστή “Φορτέτζα”.

Το ζευγάρι που παντρεύτηκε είναι ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος και η Γεωργία – Μαρία Τωμαδάκη και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται γάμος στο συγκεκριμένο σημείο.

Είναι εμφανές ότι γίνονται προσπάθειες προώθησης των Χανίων ως προορισμού για γαμήλιο τουρισμού.

Σε σχετικό δελτίο τύπου του Δημου Χανίων σημειώνονται τα εξής:

Ένα από χρόνια εγκαταλειμμένο μνημείο του Ενετικού Λιμένα των Χανίων ζωντάνεψε ξανά μετά από πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων και την έγκριση της Αρχαιολογίας και του Λιμεναρχείου.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στις 18:30 στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του Μώλου που βρίσκεται στο λιμενοβραχίονα του Ενετικού Λιμένα, πραγματοποιήθηκε γαμήλια θρησκευτική τελετή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κωνσταντίνο Φαντριδάκη: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση του συγκεκριμένου αλλά και άλλων χώρων, προκειμένου αυτοί να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για το παλιό λιμάνι αλλά και να ενισχυθούν οι εναλλακτικές μορφές Τουρισμού».

Να σημειώσουμε ότι μετά το κλείσιμο στο κατάσταση “Φορτέτζα” που δέσποζε στο σημείο, συντάχθηκε μελέτη από το Γραφείο Τειχών ώστε να κατασκεί ο προμαχώνας επισκέψιμο μνημείο και να επανεμφανιστεί ο ναός

Ο συγκεκριμένος προμαχώνας αποτελούσε τμήμα των οχυρώσεων της παλιάς πόλης, που θωράκιζε το βορεινό τους μέτωπο από τον προμαχώνα Μartinengo (στην Πύλη της Άμμου) μέχρι τον φάρο.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι στον γάμο Κουτσιανά που είχε πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι είχαν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις ενώ το θέμα συζητήθηκε και στο Δήμο Χανίων.

Δείτε φωτογραφίες του Fotompouzis:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...