13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Θετική στον κορωνοϊό έγκυος στο Κιλκίς -Σε καραντίνα δομή μεταναστών, έκλεισαν σχολεία

Ημερομηνία:

Θετική στον κορωνοϊό εντοπίστηκε έγκυος που διαμένει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας στο Κιλκίς, όπου και έχει σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με το voria.gr, μετά τον εντοπισμό της θετικής γυναίκα στον κορωνοϊό τέθηκε σε καραντίνα η δομή που φιλοξενούνται 1.550 άτομα, από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία. Επίσης, έκλεισαν έξι σχολεία στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα, ενώ ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και έχει πάρει δείγμα για τεστ σε 500 άτομα.Τα τεστ θα γίνουν στο 30% του πληθυσμού της δομής, με σκοπό να ελεγχθεί αν υπάρχει διασπορά του ιού.

Να σημειωθεί ότι συναγερμός έχει σημάνει και στην Ξάνθη μετά τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ εντοπίστηκε στο Βόλο και μια ακόμη εγκυμονούσα θετική στον ιό.

Σε συναγερμό ο δήμος Παιονίας μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού

O δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης δήλωσε στο voria.gr:

«Αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης, «προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Και παράλληλα, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...