13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Καθόλου ικανοποιημένο από τον τζίρο της Κυριακής το 56% των επιχειρήσεων

Ημερομηνία:

Μη ικανοποιητική κρίνεται από την πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων η κίνηση της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΕΜΥ-ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα σχεδόν έξι στους δέκα επιχειρηματίες (56%) δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από τον κύκλο εργασιών της Κυριακής, ενώ μόνο το 19% των επιχειρηματιών δήλωσαν αρκετά ευχαριστημένοι και μόλις το 2% πολύ ικανοποιημένοι.

Σε σύγκριση με τον τζίρο μιας καθημερινής ημέρας, για τη συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (75%) ο τζίρος της Κυριακής ήταν μικρότερος και μόλις το 6% ότι ήταν μεγαλύτερος.

Σχεδόν ταυτόσημα ήταν τα ευρήματα της έρευνας σε σύγκριση με τον κύκλο εργασιών του Σαββάτου, καθώς το 76% των εμπόρων απάντησε ότι ο τζίρος της Κυριακής ήταν χαμηλότερος και μόλις το 7% ότι ήταν υψηλότερος.

Την ίδια ώρα το 58% των εμπόρων θεωρεί ότι το άνοιγμα των Κυριακών δεν έχει συμβάλει καθόλου στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

Σχεδόν επτά στους δέκα (67%) θεωρούν ότι σε ένα γενικότερο πλαίσιο κυρίως οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, δεν φαίνεται να ωφέλησε τη συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων». Οι θετικές προσδοκίες που δημιουργούνται εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου/ανάπαυλας δεν συνέβαλαν θετικά στον κύκλο εργασιών των εμπορικών επιχειρήσεων την Κυριακή 14 Ιουλίου, παρατηρεί η Συνομοσπονδία.

«Η κίνηση στην αγορά, την πρώτη και θεσμοθετημένη Κυριακή των τακτικών εκπτώσεων, ήταν για τις περισσότερες επιχειρήσεις αντίστοιχη με μία μέτρια έως κακή καθημερινή. Και μάλιστα, αυτό συνέβη στο τέλος της πρώτης εβδομάδας των εκπτώσεων, η οποία είναι συνήθως η πιο δραστήρια εισπρακτικά για όλους τους εμπόρους» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.

Το γεγονός αυτό, όπως ανέφερε, εξηγείται «από τις αυξημένες φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις της εποχής, το καλοκαιρινό κλίμα που δεν ευνοεί τις ‘αστικές’ αγορές, αλλά και από την σταθερή πλέον αδιαφορία του καταναλωτικού κοινού απέναντι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές».

«Είναι προφανές, πώς ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται και πάλι να βγει στις αγορές, ο καταναλωτής δεν φαίνεται και τόσο διατεθειμένος να βγει στην αγορά…. Γι’ αυτό και πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές, καθώς ο τζίρος ενός καταστήματος που λειτούργησε την Κυριακή σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι αρκετός ούτε για να καλύψει τα έξοδά του» πρόσθεσε ο κ. Καρανίκας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...