14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κάλεσμα και της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στην απεργία της Τετάρτης 17 Μάη

Ημερομηνία:

Με κείμενό της η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 17 Μάη και στη συγκέντρωση της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η περίφημη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε  και του  ΔΝΤ είχε αίσιο τέλος  για τα αρπαχτικά  του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου αλλά και μέτρα που καταδυναστεύουν την ζωή του λαού και τον οδηγούν μαζικά στην εξαθλίωση. Το νομοσχέδιο που είναι έτοιμη να κατεβάσει η κυβέρνηση προς ψήφιση στην βουλή τις επόμενες μέρες, είναι η συνέχεια της αντιλαϊκής καταιγίδας που έχει ξεσπάσει από το 2010, και όπως όλα δείχνουν, ημερομηνία λήξης δεν υπάρχει.

Η θρασύτητα της κυβερνητικής κουστωδίας, ότι δήθεν βάζει κόκκινες γραμμές στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, δεν έχει όρια. Η νέα λεηλασία του εναπομείναντος εισοδήματος του λαού, που θα γίνει από τα μέτρα που αποφάσισαν, δεν αφήνει καμία αυταπάτη για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί. Κανένας πλέον δεν πιστεύει στα ασύστολα ψέματα του πρωθυπουργού ότι τα μνημόνια τελείωσαν και αρχίζει η περίοδος της ευημερίας. Είναι εύκολο επίσης να αντιληφθεί ο καθένας ότι και τα αντίμετρα όχι μόνο ισοδύναμα δεν είναι, αλλά είναι συνεχής κοροϊδία.

Τα μέτρα αυτά, μαζί με όλα τα άλλα προηγούμενα, υπονομεύουν την ζωή των επόμενων γενεών, αν δεν καταφέρει ο λαός -με την πάλη του- να τα ανατρέψει. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά κόσμος της καθημερινής βιοπάλης.

  • Η φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου κατά 3000 ευρώ (μέχρι οριστικής κατάργησής του) θα αφαιρέσει ένα  τουλάχιστον μισθό τον χρόνο  από  κάθε εργαζόμενο και μια σύνταξη σε από κάθε συνταξιούχο. Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες –αυτοαπασχολούμενους- αγρότες.
  • Καταργείται η προσωπική διαφορά που μας εγγυήθηκε ο Κατρούγκαλος, ενώ ουσιαστικά καταργούνται οι επικουρικές συντάξεις και μειώνονται οι κύριες.
  • Γίνεται ακόμη ένα βήμα για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Καταργείται η Κυριακάτικη αργία (32 Κυριακές ανοιχτά τα μαγαζιά) που θα επιφέρει 1 ώρα νωρίτερα τον θάνατο του εμποράκου αλλά και την κατάργηση του ωραρίου για χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους.
  • Οι παγωμένες συλλογικές συμβάσεις θα περιμένουν μέχρι το 2018 με μεγάλη πιθανότητα κατάργησής τους. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα επιταχυνθούν μιας και τα αρπακτικά του κεφαλαίου παραμονεύουν να καταβροχθίσουν κάθε φιλέτο που έχει απομείνει.

Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις συμφωνούν, ότι η κυβέρνηση οφείλει να δείξει συνέπεια και αποφασιστικότητα στο προχώρημα των μεταρρυθμίσεων. Όσο για το ζήτημα του χρέους θα πρέπει να περιμένει, αφού πρώτα ψηφίσει τα μέτρα, και η όποια διευθέτηση -εννοείται- θα συνοδευτεί από νέα επώδυνα μέτρα για τον λαό.

Μπροστά σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία κάθε αναμονή διαμορφώνει ακόμη πιο δύσκολο τοπίο. Αποθρασύνει περισσότερο τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, και τα κόμματα που στηρίζουν τα συμφέροντά του. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Οι εργαζόμενοι και ο λαός οφείλουν να βαδίσουν τον δικό τους δρόμο. Κόντρα στο κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό. Κόντρα στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που προκηρύσσουν μια 24ωρη για να φύγουν από την υποχρέωση. Κόντρα στην ρεφορμιστική λογική της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού. Ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την ατέλειωτη επίθεση. Η κοινή δράση και οι πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην συσπείρωση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων με στόχο την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων είναι ζωτική ανάγκη στο σήμερα.

ΟΛΟΙ  στην ΑΠΕΡΓΙΑ 17 Μάη .   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ στο Δημαρχείο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...