19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κάλεσμα Συλλόγου Γυναικών για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Ιούνη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 14 Ιούνη στις 19.30 στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, απευθύνει κάλεσμα  στις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες και τις συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ,  την Πέμπτη 14 Ιούνη στις 19:30 στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων, μέρα κατά την οποία η κυβέρνηση  φέρνει στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν έναν ακόμα κρίκο στην αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης που μας καταδικάζει σε μια ζωή με ανεργία, φτώχεια, μισθούς πείνας, δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με απολύσεις εγκύων. Αυτό σημαίνει για μας, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, η “δίκαιη ανάπτυξη” και η “μεταμνημονιακή Ελλάδα” που τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.Θυσιάζουν τις δικές μας ανάγκες για τα κέρδη των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοξενοδόχων.Φτάνει πια!

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου, της απομόνωσης και της απογοήτευσης που μας κρατάει μακριά από την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.Απαιτούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Καμιά απόλυση εγκύου.
  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα.
  • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία για όλους και όλες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...