12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κάτοικοι Παλιάς Πόλης: “Η ποιότητα ζωής είναι τριτοκοσμική. Η Παλιά Πόλη έχει καταστεί πόλη να μη ζεις”

Ημερομηνία:

Τα πολλά και άλυτα προβλήματα των κατοίκων της Παλιάς Πόλης ανέδειξε ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων.

Στη Παλιά Πόλη δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι επιχειρηματίες, αλλά και οι πολλοί μόνιμοι κάτοικοι, στους οποίους όμως όλοι φέρονται σα να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αυτή την πραγματικότητα αναδεικνύει και ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης σημειώνοντας:

“Με σκηνικό τα σπίτια μας και τα όμορφα δρομάκια και σοκάκια ασκούν ορισμένοι το επιχειρείν όπως εκείνοι το αντιλαμβάνονται.”

Διαβάστε τι αναφέρουν:

Στις 3-5-2018 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων.

Την προγραμματισμένη αυτή συνεδρίαση παρακολούθησε, κατ’επιθυμίαν του, κλιμάκιο της Δημοτικής Παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος”, εκπροσωπούμενη από τους κυρίους Ιωάννη Σαρρή και Μηνά Βουλγαρίδη.

Ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου μας για τα γενικά ζητήματα  της Π.Π. όπως εμείς τα εκτιμούμε, αλλα και για τα ειδικά όπως τα βιώνουμε οι κάτοικοι.

Επισημάνθηκε η έλλειψη συντονισμού των Θεσμών και Υπηρεσιών που έχουν ρόλο και λόγο στον οριοθετημένο χώρο της Π.Π. Εμείς οι κάτοικοι θεωρούμε τον ψηφισμένο Δήμαρχό  μας ως τον αρμοδιότερο των αρμοδίων και εγγυητή της κοινωνικής ευστάθειας στον ευαίσθητο και ευάλωτο ιστό της Π.Π.

Επιβεβαιώθηκε ότι πάρα πολλά προβλήματα παραμένουν άλυτα.

Το κυκλοφοριακό είναι σε έξαρση, η ηχορρύπανση ανυπόφορη, η αταξία έγινε κανόνας. Και η ποιότητα ζωής έχει δείκτες τριτοκοσμικούς. Δηλαδή η Π.Π.έχει καταστεί πόλη να μη ζεις.

Με σκηνικό τα σπίτια μας και τα όμορφα δρομάκια και σοκάκια ασκούν ορισμένοι το επιχειρείν όπως εκείνοι το αντιλαμβάνονται.

Με το μάτι τους κολλημένο στο ταμείο. Με τραπεζοκαθίσματα όσα χωρά το στενοσόκακο, με θαμώνες εν ευθυμία αναιδείς και ανάγωγους, φωνασκούντες και ασχημονούντες ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας.

Με ωράριο λειτουργίας “ανοιχτό”, με ηχορρύπανση απάνθρωπη, με ατμοσφαιρική ρύπανση ουδέποτε μετρηθείσα και με οπτική ρύπανση με τα πρόσθετα στοιχεία στο δημόσιο χώρο.

"google ad"

Και οι επιχειρηματίες (ορισμένοι) προκλητικοί και απειλητικοί, υπερασπιζόμενοι την “επένδυσή” τους σε ύφος “ξέρεις πόσα επένδυσα εδώ;”  Σάμπως το σπίτι κάθε μονίμου κατοίκου δεν είναι επένδυση ζωής.

Ο Νέος Κανονισμός παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου, που πέρασε από χίλια μύρια κύματα, θεωρείται και είναι ένα σοβαρό εργαλείο που ακόμα δεν έδωσε αποτελέσματα.

Η διαπιστωμένη λειτουργική ανισορροπία, η έλλειψη ορθών πρακτικών και τελικά η κακοδιαχείρηση του όλου μνημείου της Π.Π. είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο των μονίμων κατοίκων της,

Ελπίζουμε η επίλυση των ποικίλων και σύνθετων προβλημάτων της Π.Π. να επέλθει από μια διαρκή Διαπαραταξιακή Συνεννόηση στο Δήμο μας. Κάτι ανάλογο της “Εθνικής Συνεννόησης” όπως παρουσιάστηκε στο Συνέδριο, τις προάλλες, στην Ορθόδοξη Ακαδημία στο Κολυμπάρι, όπου συμφωνήθηκε “η εθνική συνεννόηση να καταστεί θεμελιώδης πυλώνας της πολιτικής μας ζωής”.

Και τέλος ερωτούμε πότε επιτέλους θα απομακρυνθούν τα κτίσματα που κρύβουν το τείχος στην οδό Σήφακα; Και κυρίως, όσα έχουν χαρακτηρισθεί επικινδύνως ετοιμόρροπα;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...