14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κίνδυνος θερμοπυρηνικού πολέμου: Έρχεται δυναμική απάντηση από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ημερομηνία:

Επίδειξη δύναμης κάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, επιχειρώντας να απαντήσει στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να επιθεωρεί χαμογελαστός τα στρατεύματά του και στη συνέχεια να παρακολουθεί τις επίλεκτες δυνάμεις του καθώς μετέχουν σε μεγάλη στρατιωτική άσκηση.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για μια νέα πυρηνική δοκιμή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να γίνει αύριο Σάββατο, ώστε να συμπέσει με την εθνική εορτή της «Ημέρας του Ήλιου» και τη συμπλήρωση 105 χρόνων απ’ τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Σε δορυφορικές λήψεις, τις οποίες έδωσαν χθες στη δημοσιότητα η Airbus Defense & Space και η ομάδα αναλυτών 38 North που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Πιονγιάνγκ, καταγράφονται κινήσεις προετοιμασίας στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών Punggye-ri στη Βόρεια Κορέα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χαν Σονγκ Ριόλ κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι προκαλεί έναν «φαύλο κύκλο» εντάσεων και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην προκαλέσει στρατιωτικά τη χώρα του. «Αν το επιλέξουν θα πάμε σε πόλεμο», είπε.

Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου για τον Αφοπλισμό και την Ειρήνη του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την Ουάσιγκτον για τον βομβαρδισμό στη Συρία, ενώ παράλληλα ζήτησε να υπάρξει «ειρήνη μέσω της ισχύος».

«Οι ΗΠΑ εισάγουν στην κορεατική χερσόνησο, μια από τις πιο θερμές περιοχές του πλανήτη, τεράστια στρατηγικά, πυρηνικά στοιχεία, απειλώντας σοβαρά την ειρήνη και την ασφάλεια της χερσονήσου και ωθώντας την κατάσταση εκεί στα πρόθυρα πολέμου», μετέδωσε το πρακτορείο KCNA.

«Αυτό έχει προκαλέσει μια επικίνδυνη κατάσταση στην οποία ενδέχεται να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή στη χερσόνησο θερμοπυρηνικός πόλεμος και αποτελεί σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...