19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Και ο Σύλλογος Γυναικών συμμετέχει στο αντιπολεμικό διήμερο και τη μεγάλη παγκρήτια κινητοποίηση στις βάσεις την Κυριακή 28 Μάη

Ημερομηνία:

Και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων συμμετέχει στο διήμερο αντιπολεμικών δράσεων στα Χανιά και στη μεγάλη κινητοποίηση στις βάσεις της Σούδας.

Σε σχετικό κείμενο απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, γυναίκες συνταξιούχους, μετανάστριες και πρόσφυγες, για να συμμετάσχουν στις  εκδηλώσεις  που οργανώνουν οι Επιτροπές  Ειρήνης της Κρήτης το Σάββατο 27 Μάη 2017 στις 8.30 στο Παλιό Λιμάνι (Γυαλί Τζαμισί) και στην παγκρήτια κινητοποίηση στη νατοϊκή βάση της Σούδας, με προσυγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, την Κυριακή 28 Μάη στις 12 το μεσημέρι,  «για να καταδικάσουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη ΣΥΡΙΑ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων».

Μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

Εμείς οι γυναίκες, ως φορείς της νέας ζωής γνωρίζουμε καλά πως η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την παιδεία, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να πεθαίνουν από τα κανόνια των εκμεταλλευτών των  λαών, για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ λέμε όχι στις οικονομικές-πολιτικές αιτίες των πολέμων που γεννούν φτώχια εξαθλίωση και προσφυγιά. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, για την απομόνωση της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες απαιτώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων, ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό

  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...

Δήμος Χανίων: Ενημέρωση για τους πολιτικούς γάμους

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι το Γραφείο των...