15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Και στην Κρήτη προς κινητοποιήσεις οι αρχαιολόγοι

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 30-03-2017 και καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας “απέναντι στην παγιωμένη τακτική των υπεκφυγών και απραγίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και στην διεκδίκηση της επίλυσης των δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων του κλάδου”.

Παράλληλα προκηρύσσει 24ωρη Απεργία την Παρασκευή 31-03-2017 για τους εργαζόμενους στο έργο της ψηφιοποίησης της ΔΔΕΑΜ “στο πλαίσιο στήριξης των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας, με παράσταση διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας για την διεκδίκηση της αναστολής των απολύσεων και την απρόσκοπτη συνέχιση του τεράστιου και σημαντικού έργου της”.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι αρχαιολόγοι αναφέρουν:

“Διαμαρτυρόμαστε για την προαναγγελία απολύσεων στο έργο της ψηφιοποίησης που εκτελείται με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας από τη ΔΔΕΑΜ για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού με πρόσχημα την έλλειψη αντικειμένου, η οποία, όμως, τεχνηέντως δημιουργήθηκε, καθώς το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Πίσω από αυτήν την ανυπόστατη δικαιολογία της έλλειψης φυσικού αντικειμένου, κρύβεται η απόλυτη παραδοχή και παράδοση του επιστημονικού αρχαιολογικού έργου και κάλυψης των αναγκών του υπουργείου σε ανάδοχες εταιρείες οι οποίες μάλιστα προσλαμβάνουν επιστημονικό προσωπικό με κριτήρια υποδεέστερα των προσόντων τους, κινήσεις που απώτερο στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση του πολιτισμού.

Διαμαρτυρόμαστε για την άνιση μεταχείριση των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε έργα με αυτεπιστασίας του Υπουργείου Πολιτισμού, με τους συναδέλφους να αντιμετωπίζουν πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους, ενώ καλούνται να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους διανύοντας συχνά μεγάλες αποστάσεις από την έδρα της υπηρεσίας τους. Επίσης, δεν κατατάσσονται μισθολογικά στο κλιμάκιο που αντιστοιχεί στα προσόντα τους (προϋπηρεσία, μεταπτυχιακοί τίτλοι, κ.ά.) ούτε τους χορηγείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, παρόλο που παρέχουν υπηρεσίες με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση σε ανασκαφικά και αναστηλωτικά έργα.

Διαμαρτυρόμαστε για τις «λύσεις» που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού για την κάλυψη των κενών του υποστελεχωμένου υπουργείου, μέσω ανάδοχων εταιρειών και ΜΚΟ. Προσωπικό που υπόκειται σε άδικη και ανισομερή μισθολογική μεταχείριση με βασικό γνώμονα τη σχέση εργασίας και όχι την ειδικότητα και αντικείμενο εργασίας του. Προσωπικό που με τη σειρά του καλύπτει κι αυτό πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενισχύοντας το παιχνίδι ομηρίας που εδώ και δεκαετίες το ΥΠΠΟΑ έχει ξεκινήσει χωρίς προοπτική να σταματήσει.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

– ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

– ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ (ΕΣΠΑ)

– ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

– ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

– ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗ ΔΔΕΑΜ”

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 30 Μαρτίου 2017 με παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:30

  • στο Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα,
  • στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη,
  • στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη,
  • στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα

Στις 31 Μαρτίου 2017, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ψηφιοποίηση στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίησης θα πραγματοποιηθούν στις ίδιες πόλεις και στα ίδια σημεία συγκέντρωσης, στις 11:30.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...