15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Και Χανιώτικη ταβέρνα μέσα στις 10 στην Ελλάδα με τα καλύτερα πιάτα, σύμφωνα με τη Daily Telegraph

Ημερομηνία:

Αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα, στα καλύτερα πιάτα- αλμυρά και γλυκά- και προτάσεις για το που μπορεί να τα απολαύσει ένας τουρίστας στην πιο γευστική εκδοχή τους, έκανε η Telegraph υμνώντας παράλληλα την ελληνική κουζίνα. To αφιέρωμα αποτελεί μέρος μιας σειράς παρουσιάσεων των καλύτερων πιάτων που πρέπει να γευτεί κανείς σε δημοφιλείς προορισμούς και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της  χώρας μας.

Η ειδική επί του θέματος όμως στην Telegraph, Jane Foster, δεν έμεινε στα κλασσικά δηλαδή στο σουβλάκι, τον μουσακά και τη χωριάτικη αλλά περιέλαβε στη λίστα της και πιο «ψαγμένες», για τα δεδομένα ενός τουρίστα πάντα, επιλογές που μας εκπλήσσουν, όπως πχ η επιλογή της προτείνει στους ταξιδιώτες να δοκιμάσουν «κλέφτικο» και μάλιστα στο Μέτσοβο. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και οι κολοκυθοκεφτέδες από μία ταβέρνα στα Χανιά.

Ας δούμε λοιπόν τι προτείνει για όσους επισκέπτονται αυτό το καλοκαίρι- και όχι μόνο- τη χώρα μας αλλά και που εντόπισε κάποιες από τις καλύτερες εκδοχές των πιάτων που επέλεξε:

  • Ταραμοσαλάτα,  Ταβέρνα τη Κικής-Μύκονος
  • Κολοκυθοκεφτέδες Ταμάμ-Χανιά
  • Ντοματοκεφτέδες, Πηνελόπη (Πύργος)-Σαντορίνη
  • Φρέσκο ψάρι, Βαρούλκο-Πειραιάς
  • Μουσακά, Κλιματαριά-Αθήνα, Κουκουμαβλος (Φηρά)- Σαντορίνη
  • Παστιτσάδα, Ρεξ (Πόλη), Etrusco (Kάτω Κορακιάνα)-Κέρκυρα
  • Κλέφτικο,  Μετσοβίτικο Σαλόνι και Κουτούκι του Νικόλα- Μέτσοβο
  • Χωριάτικη (ελληνική σαλάτα), Ταβέρνα της Λέλας-Καρδαμύλη και Funky Gourmet-Aθήνα
  • Μπουγάτσα, Μπαντης και Γιάννης-Θεσσαλονίκη
  • Λουκουμάδες, Αιγαίον-Αθήνα

Στη σειρά των αφιερωμάτων περιλαμβάνονται και τα πιάτα από άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...