12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Κανείς να μη λιποτακτήσει”: Στους δρόμους και στα Χανιά με δύο συγκεντρώσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό

Ημερομηνία:

Παρά τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, φορείς και σωματεία και στα Χανιά συμμετέχουν στην απεργία που κυρήχθηκε και διοργανώνουν συγκεντρώσεις, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων και στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων από το ΠΑΜΕ

Κάθε μέρα κινητοποιήσεις

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ ν. Χανίων θα πραγματοποιούν κάθε μέρα συγκεντρώσεις στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 11 το πρωί και την Κυριακή στις 10 το πρωί.

Σε σχετικό κοινό κείμενο αναφέρουν:

Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!!!

Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων, αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους,αλλά και στις απαράδεκτες – ανεκδιήγητες Κυβερνητικές πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που δεν έχουν προηγούμενο, καλεί τον χανιώτικο λαό σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στη Γενική Απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και στα Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν και τις 3 επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά:

·                Παρασκευή και ώρα 11.00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

·                Σάββατο και ώρα 11.00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

·                Κυριακή και ώρα 10.00 στο Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων (Πρωτομαγιά)

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες και νέοι,

Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!

Ανακοίνωση για την γενική απεργία εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων που καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς:

"google ad"

apergia

Η κυβέρνηση αισθάνεται την απειλή του απεργιακού κινήματος και κατεβάζει αιφνιδιαστικά το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό-φορολογικό την Παρασκευή 6 Μάη στην ολομέλεια της Βουλής. Προσπαθεί να το ψηφίσει σε μια διαδικασία-εξπρές μέσα στο Σαββατοκύριακο για να μειώσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να δώσει διαπιστευτήρια μνημονιακής υποταγής πριν το Eurogroup της Δευτέρας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Απεργιακός ξεσηκωμός τώρα! Η απόφαση των ναυτεργατών για 4ήμερη απεργία από το πρωί της Παρασκευής δείχνει το δρόμο του παλλαϊκού ξεσηκωμού και του αγώνα διαρκείας! Η μάχη για να μην περάσει το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό πρέπει να είναι η αφετηρία αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, για την ανατροπή της πολιτικής της με τη δύναμη των εργατικών αγώνων.

Απελευθέρωση από τα δεσμά ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου

Κάτω τα μνημόνια και η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ και διαγραφή του χρέους. Ο δρόμος των συμβιβασμών και της διαπραγμάτευσης έχει αποτύχει, εμπρός να βαδίσουμε στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής.

Και η Ταξική Πορεία συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς καλώντας αρχικά σε προσυγκέντρωση την Κυριακή 8 του Μαή στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων:

apergia

Με ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την αντιλαϊκή επίθεση για λογαριασμό του κεφάλαιου, ντόπιου και ξένου, και του ιμπεριαλισμού. Το νομοσχέδιο που για μήνες προετοίμαζε, είναι πλέον στη Βουλή και είναι πολύ χειρότερο ακόμη και από την κυβερνητική πρόταση που είχε εμφανιστεί τον περασμένο Γενάρη, επιβεβαιώνοντας τη ραγδαία αντιδραστική προσαρμογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών.

Το αντεργατικό-αντιλαϊκό έκτρωμα που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή όχι μόνο δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα αντίστοιχα νομοσχέδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά αποτελεί και ένα από τα πιο δυσβάσταχτα πακέτα μέτρων που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο λαός μας, ύψους 5,4 δισ. ευρώ.

Κανένας εργαζόμενος και καμιά σύνταξη δεν μένει αλώβητη. Όλες οι συντάξεις, παλιές και νέες, αναπηρίας, πρόωρες και χηρείας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργαζόμενων με μπλοκάκι, μειώνονται δραματικά.

Ø Με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων οι νέοι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να ζουν με συντάξεις πείνας, ενώ από το 2018 το ίδιο θα ισχύει και για τους ήδη συνταξιούχους.

Ø Οι επικουρικές συντάξεις πετσοκόβονται μόνιμα, την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι εισφορές για την επικουρική ασφάλιση.

Ø Επιταχύνεται σταδιακά η κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική του κατάργηση το 2019.

Ø Βαρύ πλήγμα δέχονται οι συντάξεις χηρείας και οι αναπηρικές συντάξεις.

Ø Τα εφάπαξ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μειώνονται ακόμη 10%.

Ø Παράλληλα, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο κύριας σύνταξης, στο 20% επί των πάσης φύσεως αποδοχών των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο αυτό όμως δεν σταματάει εδώ. Παράλληλα με το πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων προ­χωρά και στη νέα λεηλασία του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, που είναι ήδη δραματικά συρρικνωμένο από τις μνημονιακές πολιτικές. Μειώνεται το αφορολόγητο όριο, αλλάζουν οι κλίμακες φόρου εισοδήματος και οι κλίμακες της ειδικής «εισφοράς αλληλεγγύης», ενώ ο ΕΝΦΙΑ παραμένει και κατανέμεται και αυτός σε κλίμακες. Στόχος, η επιπλέον αφαίμαξη 1,8 δισ. ευρώ από το λαϊκό εισόδημα και μάλιστα με το βαρύ τίμημα να πέφτει στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Πίσω, λοιπόν, από τη βιτρίνα μιας ακόμη «σκληρής διαπραγμάτευσης», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από­δεικνύεται πιο πρόθυμη και από τους πρόθυμους. Μια κυβέρνηση ταξικά ταγμένη στο πλευρό των πάσης φύσης εκμεταλλευτών και καταπιεστών της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών. Και είναι αυτό που έχει ανοίξει την όρεξη των ξένων και ντόπιων αφεντικών της για ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Γι’ αυτό και δεν διστάζουν να απαιτήσουν, μαζί με το ασφαλιστικό-φορολογικό να προωθηθούν «προληπτικά» επιπλέον μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, που θα ισχύσουν από το 2018.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε! Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η αντίσταση σε αυτό το νέο αντιασφαλιστικό-φοροληστρικό τερατούργημα πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική. Να αποτελέσει υπόθεση όλων των εργαζομένων.

Να βάλει στην άκρη την παραλυτική στάση της υποταγμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, αλλά και του ΠΑΜΕ, οι οποίοι από κοινού φρόντισαν να βάλουν στον πάγο τις εκφρασμένες αγωνιστικές διαθέσεις λαού και εργαζομένων και να δώσουν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του συστήματος να προετοιμάσουν την επίθεσή τους. ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, που εδώ και τρεις μήνες (από την απεργία στις 4 Φλεβάρη) με το πρόσχημα μιας αόριστης 48ωρης απεργιακής κλιμάκωσης, κρύβουν την απροθυμία τους να συγκρουστούν πραγματικά με τις δυνάμεις του συστήματος. Που ακόμη και την 130η επέτειο από τον ηρωικό απεργιακό ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο τη χάρισαν στους κυβερνητικούς χειρισμούς

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα! Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλου του λαού, εργαζόμενου και άνεργου, στην ασφάλιση. Για να υπερασπιστούμε τους μισθούς, τις συντάξεις, το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα! Για να ηττηθεί η πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες της εργατικής τάξης για κοινωνική απελευθέρωση. Ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά. Αυτό το σύστημα, αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί! Και είμαστε μόνο εμείς που μπορούμε να το ανατρέψουμε!

ΠΑΜΕ: Κανείς να μη λιποτακτήσει

pame

Μεγάλες κινητοποιήσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ στα Χανιά καλώντας όλους να δώσουν το παρών στη “μάχη” και “να μη λιποτακτήσει”. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα συγκεντρώσεις σε λαϊκές γειτονιές της πόλης, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία και την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Αναφέρουν σχετικά σε κείμενό τους:

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Να απαντήσουμε με την ετοιμότητα μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!

· Παρασκευή 6 Μάη 7μμ συγκεντρώσεις στις γειτονιές της πόλης

– Αγ Ιωάννης : στο πάρκο

– Ν. Χώρα : στα Πευκάκια

– Ακρωτήρι : πλατεία Κουνουπιδιανών

· Σάββατο 7 Μάη πικετοφορία 11πμ πλατεία Νέων Καταστημάτων

Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!

Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά!

Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!

Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!

Δε σκύβουμε το κεφάλι! Δε γονατίζουμε!

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 11πμ πλατεία Νέων Καταστημάτων

Κανένας δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!

Γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!

Ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!

Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού!

Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,

Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν. Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Να μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!

Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!

Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!

Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!

Στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ συμμετέχει τόσο η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, όσο και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ν. Χανίων αλλά και μεγάλος αριθμός αγροτικών συλλόγων.

agrotes

Σε σχετική τους ανακοίνωση καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής 8 Μαϊου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Λένε οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων:

Καλούμε σε αγωνιστικό ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος που επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα μας χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική υγειονομική πρόληψη και κάλυψη ενώ μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις πείνας.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών δίνουμε αγωνιστική απάντηση απαιτώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει αποφασιστεί από τα εργατικά σωματεία και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επιχειρεί την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των κατακτήσεων μας. Υλοποιεί τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου που ψηφίστηκε στην Βουλή από τους 222 βουλευτές και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές που μας αφανίζουν και μας οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.

Είπε ψέματα για μια ακόμη φορά σε αγρότες και κτηνοτρόφους, έκανε πίσω ακόμη και από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός στην επιτροπή των αγροτών όταν συναντήθηκε μαζί τους στην διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών μπλόκων. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί ακόμη ένα χαράτσι και επιταχύνει την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για διαβούλευση στην βουλή το ύψος της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για τους αγρότες και κτηνοτρόφους ορίζεται σε 20% από την 1.1.2022 αυξανόμενο σταδιακά από την 1.7.2015.

Από 1.7.2015 έως 31.12.2016 το ύψος της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς κλάδου κύριας σύνταξης αυξάνεται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται σε ποσοστό 10%.

Από 1.1.2017 καταργούνται οι ασφαλιστικές κατηγορίες και το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς υπολογίζεται ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος. Το κατώτατο ασφαλιστέο μηνιαίο εισόδημα ορίζεται ως το ποσό που αναλογεί στο 70% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών. Σήμερα ο κατώτερος μισθός είναι 586€ τον μήνα από το οποίο προκύπτει κατώτερο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα για τους αγρότες το ποσό των 4.922€.

Από 1.1.2017 και έως 31.12.2017 το ποσοστό των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών επί του φορολογητέου εισοδήματος διαμορφώνεται σε 14%.

Για το διάστημα από 1.1.2018 και έως 31.12.2018 το ύψος της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς διαμορφώνεται σε ποσοστό 16%, από 1.1.2019 και έως 31.12.2019 αυξάνεται σε ποσοστό 18%, από 1.1.2020 και έως 31.12.2020 διαμορφώνεται σε ποσοστό 19%, από 1.1.2021 και έως 31.12.2021 διαμορφώνεται σε ποσοστό 19.5% και από 1.1.2022 και εντεύθεν διαμορφώνεται στο τελικό ποσοστό 20%.

Σε αυτά τα ποσοστά πρέπει να προστεθεί ποσοστό 6.95% για ασφάλιση υγείας και ποσοστό 0.25% για την αγροτική εστία. Συνεπώς σε όλα τα ποσοστά που αναφέρει το νομοσχέδιο προστίθεται επιπλέον ποσοστό ασφάλισης 7.20% και έτσι η τελική ασφαλιστική εισφορά διαμορφώνεται το 2022 σε ποσοστό 27.20% επί του φορολογητέου εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων. Για παράδειγμα με 10.000€ φορολογητέο ετήσιο ατομικό εισόδημα ο αγρότης θα πληρώσει 2.720 € ως ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ.

Με τα πολυήμερα μπλόκα αγωνιστικά διεκδικήσαμε και απαιτούμε:

Ø Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης και αν φτάσει στην βουλή να μην ψηφιστεί.

Ø Καμία επιπλέον επιβάρυνση για ασφαλιστικές εισφορές υγείας όπως προβλέπει το νομοσχέδιο σε ποσοστό 6.95%. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν στον λαό.

Ø Σφράγισμα όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για να παρέχεται σε όλους ασφαλιστική κάλυψη για την υγεία.

Ø Να μην ισχύσει η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.

Ø Συντάξεις στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

Ø Καμιά περικοπή στις ήδη χαμηλές συντάξεις. Να δίνονται συντάξεις αξιοπρέπειας.

Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...