20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

“Καν’ τε επιτέλους κάτι!”: Διαμαντίδης – Σπανούλης για τη δολοφονία Κώστα Κατσούλη

Ημερομηνία:

Κραυγή αγωνίας από Διαμαντίδη και Σπανούλη. «Αν δεν γίνει κάτι, θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα», τονίζουν οι ηγέτες των «αιωνίων» για τη δολοφονία του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη από οπαδούς του Ηρόδοτου και τη μάστιγα της βίας.

 

Είναι οι δύο σύγχρονες «σημαίες» του ελληνικού μπάσκετ. Αθλητές που με πολλούς τίτλους και προσωπικές διακρίσεις, που θαυμάζονται στο εξωτερικό, αλλά και αγωνίες που δεν κρύβουν για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα. Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης μίλησαν στο «Βήμα» και δεν έκρυψαν την ανησυχία τους πως η δολοφονία του φιλάθλου του Εθνικού δεν θα αποτελέσει το τέλος της βίας, αλλά έναν ακόμη κρίκο σε μια αλυσίδα που δυστυχώς δεν τελειώνει ποτέ. 

BASKET LEAGUE / ÐËÅÉ ÏÖ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / PLAY OFF / FINAL / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS

Φυσικά οι αρχηγοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αντίστοιχα αναφέρθηκαν και στην επερχόμενη μάχη στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπως και για τη φιλοσοφία και τις βλέψεις των ομάδων τους. Αναλυτικά, μίλησαν για: 

-το θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού και το πρόβλημα της βίας 

Διαμαντίδης: «Είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς. Πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά και να το λύσουν οι αρμόδιοι. Το να βλέπεις να χάνεται μια ζωή σε ένα αθλητικό γεγονός είναι ό,τι χειρότερο. Μακάρι να βρεθεί μια λύση ώστε ακόμη και αν δεν το προλάβουμε εμείς, οι επόμενες γενιές αθλητών να μπορούν να αγωνίζονται σε ένα φυσιολογικό πλαίσιο, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης». 

Σπανούλης: «Πραγματικά αισθάνομαι ντροπή βλέποντας έναν άνθρωπο να πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να ψηφιστούν σκληροί νόμοι, που όμως θα εφαρμόζονται, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Εκεί υπάρχουν κάμερες, φωτογραφίες, η Αστυνομία ξέρει αμέσως ποιος πετάει αντικείμενα, ποιος βρίζει και αμέσως συλλαμβάνεται. Έτσι πρέπει να γίνει κάποτε και στην Ελλάδα γιατί- δυστυχώς, ντρέπομαι που το λέω – θα θρηνήσουμε όχι ένα, αλλά πολλά θύματα ακόμη». 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ