14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Καταλήψεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό – Δείτε ποιες σχολές είναι κλειστές

Ημερομηνία:

Ιδιαιτέρως επιβαρημένη είναι η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού ο οποίος συνεχίζει για 29η ημέρα την απεργία πείνας διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια. Την Πέμπτη υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Πλήθος κινητοποιήσεων και καταλήψεων αλληλεγγύης.

Κατάληψεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό προχώρησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ΤΕΙ Αθήνας. Συγκεκριμένα τα Foititikanea.gr, σας παρουσιάζουν τις σχολές που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Νομική Αθήνας

Οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών βρήκαν σήμερα το πρωί κλειστό το κεντρικό κτίριο. Συγκεκριμένα τα μαθήματα που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στο κεντρικό κτίριο της Νομικής, δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς τελεί υπό κατάληψη.

Φυσικό Αθήνας

Υπό κατάληψη θα βρίσκεται και το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου του Φυσικού.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησε το πρωί ομάδα ατόμων, ως έκφραση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης του ΑΠΘ κ.Λαόπουλος, δεν γνωρίζει αν οι καταληψίες είναι ή όχι φοιτητές του πανεπιστημίου.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)

Αρχιτεκτονική

Υπό κατάληψη βρίσκεται και η Αρχιτεκτονική του Εθνικού Μετσοβιου Πανεπιστημίου.

Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών

Κατάληψη αποφάσισε η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

"google ad"

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών του, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το ίδρυμα θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σε κατάληψη του κυλικείου προχώρησαν χθες, Τρίτη, [09/12] φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συγκεκριμένα η κατάληψη έγινε σε συμπαράσταση στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Να σημειωθεί πως απορρίφθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο του απαγορεύτηκαν οι εκπαιδευτικές άδειες, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα του στο Πανεπιστήμιο.

Επίσης οι φοιτητές δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις και δεν επέτρεψαν τη λήψη φωτογραφιών

ΤΕΙ Αθήνας

Υπό κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΙ Αθήνας με τις 3 εξωτερικές πύλες και το κτίριο της διοίκησης να είναι κλειστά. Σήμερα στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...