20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

ΚΕΕΡΦΑ-ανακοινωση για 8ο αντιρατσιστικο φεστιβαλ

Ημερομηνία:

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή συμμετέχει στη συνδιοργάνωση του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ  Χανίων μαζί με κινήματα,αντιρατσιστικές οργανώσεις,σωματεία,συλλόγους και ανένταχτους αντιρατσιστές/στριες της πόλης.Σε μια περίοδο που οι πολιτικές των κυβερνήσεων με τη μαζική φτώχεια, τους πετσοκομμένους μισθούς και την κατάρρευση των δομών πρόνοιας και υγείας , σπέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής λειτουργούν σαν το σιδερένιο χέρι του συστήματος που θέλει να φορτώσει  τις ευθύνες στους μετανάστες και όχι στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους Τραπεζίτες.

Οι κυβερνήσεις στρώνουν το χαλί στο ρατσισμό και τους νοσταλγούς του Χίτλερ, φτιάχνοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, φράχτη στον Έβρο, εξαπολύοντας επιχειρήσεις σκούπα τύπου “Ξένιου Δία”, μετατρέποντας τα αστυνομικά τμήματα σε κολαστήρια για τους μετανάστες, αφαιρώντας το δικαίωμα των παιδιών στην ιθαγένεια. Παράλληλα, επιτίθενται άγρια στους κοινωνικούς αγώνες, φιμώνουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ενώ η ΕΛ.ΑΣ. παρέχει πλήρη κάλυψη στη δράση των φασιστικών συμμοριών.

Το νέο ανερχόμενο κίνημα κατά του φασισμού και του ρατσισμού με τη διεθνών  διαστάσεων κινητοποίηση στις 19 Γενάρη με σύνθημα Αθήνα-Πόλη Αντιφασιστική, οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργατών Γης στη Μανωλάδα, οι κινητοποιήσεις κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης και στήριξης του δικαιώματος στην ιθαγένεια για τα παιδιά και βέβαια οι αντιφασιστικές δυναμικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές και σε εργασιακούς χώρους είναι η δύναμη που μπορεί να εμπόδισει τη Χρυσή Αυγή να στήσει Τάγματα εφόδου και μαζί με το εργατικό κίνημα να τσακίσει τα μνημόνια.

Στις 29-30 Ιούνη, καλούμε τον κόσμο των Χανίων να δείξει για άλλη μια φορά ότι ο ρατσισμός και οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη.

Τα αιτήματά μας, είναι αυτά που διαμορφώθηκαν μέσα από τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών εργατών:

  • Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών-Άσυλο στους πρόσφυγες
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Να γκρεμιστεί το τείχος του Έβρου και να φύγει η FRONTEX
  • Έξω οι νεοναζί από πόλεις και χωριά

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί και στην Κρήτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαστηριακοί γιατροί της Κρήτης...

Εκτός κοινωνικού τιµολογίου της ΔΕΥΑΧ οι φοιτητές με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ακυρώθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της...

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

H Αντιπεριφέρεια Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα...