16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κεντέρ Περόντ: Από Κούρδος μαχητής, Κρητικός στα Σφακιά | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Κεντέρ Περόντ είναι Κούρδος που ήρθε στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια . Ζει στα Σφακιά τα οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα του.

Ο Κεντέρ Περόντ είναι Κούρδος. Μεγάλωσε με τη μυρωδιά του πολέμου, όπλα, πόλεμο και αίμα. Πριν από 20 χρόνια εγκατέλειψε τη γη του, την οικογένεια, τους φίλους και τη δουλειά, για να βρεθεί στην Ελλάδα αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Η φρίκη του πολέμου τον έφερε στην Κρήτη για να δημιουργήσει μία νέα αρχή.

Ο 42χρονος κατάγεται από την περιοχή Καντίλ, γνωστή και ως βάση των Κούρδων ανταρτών. Ωστόσο, στα 22 του χρόνια, άφησε τον πόλεμο και ταξίδεψε στην Κρήτη.

“Δεν είναι τα πράγματα όπως φαίνονται. Ό,τι συνέβη το 2014, 2015 και 2016 με το ISIS, αυτό συμβαίνει και σήμερα. Είναι ο ίδιος πόλεμος και οι ίδιοι άνθρωποι, απλά έχουν βγάλει τη μάσκα. Διότι πιστεύω ότι πίσω από την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή βρίσκεται η Τουρκία”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι “αυτή τη στιγμή έχουν στρατό γύρω από τα χωριά μας και θέλουν να μπουν μέσα”.

“Τα τανκς, τα αεροπλάνα και οι μάχες στα βουνά πίσω στην πατρίδα, μου θυμίζουν την Κρήτη”. Τα “Σφακιά”, όπως λέει.

Το παράπονο του Κ. Περόντ είναι πως “κανένας στρατός δεν μάχεται στο πλευρό των Τούρκων”.

Όσον αφορά τη στάση της Συρίας και της Ρωσίας, ο κ. Κεντέρ εκφράζει την προσωπική του θέση, ότι δηλαδή «θα συνεργάζονταν με τον διάολο για να γλιτώσουν τα χειρότερα – τη γενοκτονία των Κούρδων».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=zHR8Km4zcH4″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...