14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κικίλιας: Οι νεκροί Έλληνες σάς κοιτούν με οργή – «Παριστάνετε τα “καλά παιδιά” ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία»

Ημερομηνία:

«Παριστάνετε τα “καλά παιδιά” ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία που εκτόξευσε κατά της κυβέρνησης ο Βασίλης Κικίλιας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης διαμάχης μας με τους Σκοπιανούς, η χώρα μας πιέστηκε από τον διεθνή παράγοντα να παραχωρήσει στους βόρειους γείτονές μας ονόματα, σύμβολα, ταυτότητες και ιδιότητες που ανέκαθεν ήταν συνδεδεμένα με το ελληνικό Έθνος. Εσείς έχετε αποφασίσει να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των Σκοπιανών και όσων έχουν κοινά συμφέροντα με αυτούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών αναφέρθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, θέτοντάς τους το ερώτημα «Πώς αποδέχεσθε τα περί μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας, όταν είχατε αγωνισθεί στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου για να μην υποχωρήσουμε ακριβώς σε αυτά;»

Σκληρή ήταν η επίθεση του Βασίλη Κικίλια κατά των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους οποίους πρότεινε να μετονομάσουν το κόμμα τους. «Δεν έχετε καμιά σχέση ούτε με την ανεξαρτησία, ούτε με τον ελληνισμό. Είστε ανελλήνιστοι, που θα έλεγε και ο Καβάφης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης τους, ως πρόσωπα και Έλληνες βουλευτές. «Να σας θυμίσω ότι το χρέος σας είναι προς την Πατρίδα, όχι προς τον αρχηγό σας», τόνισε.

«Και προτού υπερψηφίσετε την επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια συμφωνία που φέρνουν οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, θυμηθείτε τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου: Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

«Και οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κικίλιας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...