15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κοινή επιστολή στους βουλευτές Κρήτης από τους Συλλόγους Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου για την ψήφιση των μέτρων του νέου μνημονίου

Ημερομηνία:

Για τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχει η υπερψήφιση των μέτρων του μνημονίου ενημερώνουν τους Κρήτες βουλευτές οι Σύλλογοι Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και ζητούν να πράξουνν τα δέοντα αλλιώς τονίζουν, θα εισέλθουν «στο τοπίο της μελλοντικής πολιτικής ανυπαρξίας στο νησί»

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Απευθύνουμε προς εσάς κραυγή αγωνίας για τη συνέχιση της επαγγελματικής μας υπόστασης.  Σε ένα κράτος ανίκανο να επιβάλλει όρους ίσης μεταχείρισης προς τους πολίτες του, οι έλληνες ασφαλιστές βρεθήκαμε να παίζουμε τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος.

Καταδικασμένοι να μη μπορούμε να φοροδιαφύγουμε και να δηλώνουμε το 100% των εισοδημάτων μας, φορολογούμαστε και πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με άλλους ελεύθερους επαγγελματίες τους οποίους το κράτος θεωρεί συλλήβδην φοροφυγάδες. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί που νομοθετούν τα καταστροφικά μέτρα γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας αλλά κρύβονται πίσω από τη δήθεν ισονομία μεταξύ των πολιτών, η οποία όμως δεν αποτυπώνεται ανάλογα στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι το κράτος προσπαθεί να περιορίσει τον αριθμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και να τους σπρώξει σε μεγάλα σχήματα είτε σαν μισθωτούς είτε σαν ελεύθερους επαγγελματίες με επαχθέστερους όρους από αυτούς που έχουν σαν ανεξάρτητοι ασφαλιστές.

Η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του κλάδου μας είναι τιμωρητική της σκληρής δουλειάς,  αφού όσο περισσότερο εισόδημα με σκληρή δουλειά παράγουμε, τόσο περισσότερη αφαίμαξη μας κάνει το κράτος εξομοιώνοντάς μας όσον αφορά το εισόδημα σχεδόν με δημόσιους υπάλληλους χωρίς όμως να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της μισθωτής μόνιμης εργασίας.

Στους συμπολιτευόμενους βουλευτές λέμε πάρτε πίσω τα εξοντωτικά μέτρα και θεσπίστε δίκαιο τρόπο κατανομής των βαρών λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. Αλλιώς σας καλωσορίζουμε στο τοπίο της μελλοντικής πολιτικής ανυπαρξίας στο νησί.

Στους αντιπολιτευόμενους βουλευτές λέμε αντιδράστε στον αφανισμό ενός κλάδου της ελεύθερης αγοράς που προσφέρει θέσεις εργασίας, συνεισφέρει σε φόρους και αυξάνει το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Κάντε τη διαφορά και τηρήστε τις προεκλογικές υποσχέσεις για μείωση φόρων και δικαιότερη μεταχείριση που φευ κάθε φορά διαψεύδονται πανηγυρικά, από αυτούς που αναλαμβάνουν την εξουσία.

Πρόεδρος Συλλόγου Ρεθυμνίων Ασφαλιστών

Ροδινός Κώστας

Πρόεδρος Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ηρακλείου

Τσακίρης Στέλιος

Πρόεδρος Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων

Δημήτρης Σκιτζής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...