13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Γερμανική πολυεθνική πίσω από την κομπίνα με τη γραβιέρα για απόρους στην Κρήτη;

Ημερομηνία:

Μεγάλη κομπίνα στην Κρήτη με πρόγραμμα για γραβιέρα για άπορους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολυεθνική με έδρα τη Γερμανία έπαιρνε επιδοτήσεις με εικονικά τιμολόγια για να δίνει τρόφιμα σε απόρους. Συγκεκριμένα, στην Κρήτη το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κατά της Απάτης (OLAF), πραγματοποίησε έλεγχο σε αγρο-κτηνοτροφικό συνεταιρισμό, σχετικά με τη διανομή γραβιέρας Κρήτης σε απόρους. Κατά τον φορολογικό έλεγχο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 2.620.000 ευρώ.

Αρχικά οι υποψίες έπεσαν στον συνεταιρισμό Ρεθύμνης ο οποίος είχε ελεγχθεί και παλιότερα από τον Οργανισμό OLAF για τη διάθεση γραβιέρας ΠΟΠ Κρήτης μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Οκτωβρίου του 2013 το “ευρωπαϊκό ΣΔΟΕ” είχε πραγματοποιήσει ελέγχους στις εγκαταστάσεις τις συνεταιριστικής οργάνωσης.

Τα στελέχη του ευρωπαϊκού οργανισμού OLAF είχαν πραγματοποιήσει ελέγχους στα τιμολόγια της συνεταιριστικής οργάνωσης για να διαπιστώσουν αν πράγματι το γάλα από το οποίο παρήχθη η γραβιέρα που διανεμήθηκε μέσω του προγράμματος σε απόρους είναι προϊόν Π.Ο.Π. Τελικά, ο συνεταιρισμός είχε βρεθεί καθαρός.

Ανακοίνωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, μετά τη σημερινή ανάμειξη του ονόματός του σε ρεπορτάζ ειδησεογραφικών πρακτορείων της Κρήτης, μάλιστα και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

“Tα σημερινά σημοσιεύματα που αναφέρονται σε Αγροτο-Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό στην Κρήτη με φορολογικές παραβάσεις, πρόστιμα και φοροδιαφυγή ύψους 2.620.000 ευρώ και που έχουν σχέση με διαγωνισμό για την διανομή Γραβιέρας Κρήτης σε άπορους ουδεμία σχέση έχουν με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό μας.

Λόγω του ότι η Οργάνωσή μας συμμετείχε μαζί με άλλες εταιρείες και Συνεταιρισμούς στο πρόγραμμα Διανομής Γραβιέρας Κρήτης σε άπορους, οφείλουμε να καταθέσουμε τα εξής:

Μετά και τον έλεγχο που δέχθηκε η οργάνωσή μας στις 09/10/2013 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία κατά της απάτης (OLAF), δεν έχει διαπιστωθεί ή κοινοποιηθεί στον Συνεταιρισμό μας καμία παράβαση, πρόστιμο ή φοροδιαφυγή που να αφορά την εκτέλεση του διαγωνισμού. Επίσης, από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ούτε στο ΣΔΟΕ έχουν κοινοποιηθεί από την παραπάνω Ευρωπαϊκή Υπηρεσία στοιχεία που να αφορούν παραβάσεις μας”.

Πολυεθνική με έδρα τη Γερμανία πίσω από την κομπίνα;

Όμως, όπως είπαμε και στην αρχή του δημοσιεύματος, πίσω από τη συγκεκριμένη κομπίνα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr κρύβεται πολυεθνική με έδρα τη Γερμανία η οποία έπαιρνε επιδοτήσεις με εικονικά τιμολόγια να να δίνει τρόφιμα σε άπορους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το ειδησεογραφικό πρακτορείο μας επαλήθευσε ότι η πληροφορία ευσταθεί και ότι υπάρχουν σχετικά στοιχεία στα χέρια του δημοσιογράφου που χειρίζεται το ρεπορτάζ.

Όπως μας είπαν, τις επόμενες ημέρες αναμένται να διαρρεύσουν περισσότερες πληροφορίες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...