13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κρήτη: Απελπισμένοι πολίτες, αφαιρούν τον ουδέτερο από τα κυκλώματα της ΔΕΗ θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους

Ημερομηνία:

Είναι τεράστιο το πρόβλημα και στην Κρήτη με συμπολίτες μας που δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πολλοί από αυτούς μέσα στην απελπισία τους, και για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα, προβαίνουν και σε παράνομες πράξεις με την τελευταία πρακτική που κυκλοφορεί ευρέως και στην Κρήτη να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές αυτών που ζουν μέσα σε σπίτια ή εργάζονται σε επιχειρήσεις που αφαιρέθηκε ο ουδέτερος από το κύκλωμα.

Την αποκάλυψη κάνει το μέλος της διοίκησης και γραμματέας του ΕΚΗ Γιάννης Βρέντζος ο οποίος δεν έκρυψε την αγωνία του για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια πρακτική.

Με τη βοήθεια επαγγελματιών, από τα κυκλώματα αφαιρείται όπως τόνισε ο κ. Βρέντζος ο ουδέτερος και έτσι δεν αποτυπώνεται η κατανάλωση ρεύματος. Όταν όμως σε περίπτωση βλάβης το ρεύμα αρχίσει να κυκλοφορεί και έρθει σε επαφή με μεταλλικά στοιχεία που συνδέονται με νερό, ο κίνδυνος είναι άμεσος και απειλητικός.

Μετά από στενή παρακολούθηση που έχει γίνει και προσοχή στα μετρήσιμα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί αρκετές αφαιρέσεις ουδέτερων, κάτι που ήδη έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία που διεξάγει επιτόπιους ελέγχους κόβοντας τσουχτερά πρόστιμα σε όσους αψηφώντας τον κίνδυνο λειτουργούν με τέτοια απερισκεψία.

Σε ότι αφορά πάντως το νέο τρόπο που βρήκαν οι καταναλωτές ή τους προτάθηκε για να γλιτώσουν από το κόστος του ρεύματος, εκείνο που ξεκαθάρισε ο κ. Βρέντζος είναι ότι δεν αξίζει να ρισκάρουν τις ζωές των οικογενειών τους, ζητώντας ανοιχτά και από τους ηλεκτρολόγους και το σωματείο τους να πάρει θέση, πριν να είναι αργά και καταγραφούν θύματα λόγω του τρόπου αυτού τον οποίο χρησιμοποιούν κάποιοι για να πετυχαίνουν τη ρευματοκλοπή.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...