16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κρήτη: Ελεύθερος με όρους για την θανάτωση του αδέσποτου σκύλου

Ημερομηνία:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 59χρονος κτηνοτρόφος από τη Μεσαρά, στην Κρήτη, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για την θανάτωση σκύλου, σε περιοχή το Δήμου Φαιστού, την περασμένη Κυριακή.

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον κτηνοτρόφο είναι η εμφάνιση κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.

Στην απολογία του ο 59χρονος, όπως και προανακριτικά, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και καταδίκασε την πράξη αυτή. Μάλιστα δήλωσε πως είναι φιλόζωος, αφού – όπως είπε – και ο ίδιος έχει 4 σκυλιά και δύο γατιά.

Εξάλλου, όπως είπε ο συνήγορός του, Γιάννης Βασιλάκης, το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ο πελάτης του, ήταν να πυροβολήσει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα, την ώρα που ο ίδιος έχει ένα 27χρονο γιο παραπληγικό, μετά από τροχαίο ατύχημα…

Σύμφωνα με το cretalive, μετά την σχετική καταγγελία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του σκύλου, η Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα για τον εντοπισμό του δράστη και με πρωτοφανή για ανάλογες περιπτώσεις σχολαστικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε με περιπολικό για νεκροτομή.

Η σύλληψη του 59χρονου είναι η πρώτη στην Κρήτη, μετά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού ζώων. Εκτός από την ποινική δίωξη, στον κτηνοτρόφο επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ