15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κρήτη: Η «Αποστολή» με τρεις Μητροπόλεις στο πλευρό αδύναμων οικογενειών

Ημερομηνία:

Στο πλευρό αδύναμων οικονομικά οικογενειών της Κρήτης στέκεται  ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τρεις  Μητροπόλεις της μεγαλονήσου.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κωνσταντίνος Δήμτσας μαζί με την Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, την Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο παρείχαν βοήθεια με δέματα τροφίμων ενώ σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου υλοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια στην Νεάπολη Κρήτης .

Συγκεκριμένα στο Κέντρο Ημέρας Ψυχικά Ασθενών Νεάπολης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» συνέχισε τη μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ  (Sani Sensitive) και την Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

Στοχεύοντας αφενός στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και αφετέρου στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας, το εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» πραγματοποίησε στην Νεάπολη, δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών.Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το έργο του «Καρέλλειου». Η ομιλία διεξήχθη στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου στον Αγ. Νικόλαο και την παρακολούθησαν δεκάδες άτομα. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας  ευχαρίστησε για την συνεργασία τους Μητροπολίτες Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων  κ. Ειρηναίο, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και  Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο επισημαίνοντας ότι η με την Εκκλησία της Κρήτης υπάρχουν άριστοι δεσμοί και πως η μεγαλόνησος αποτελεί σημείο αναφοράς στο σχεδιασμό των ανθρωπιστικών παρεμβάσεων. Και αυτή η προσφορά της «Αποστολής» στις ακριτικές περιοχές πραγματοποιήθηκε και με την στήριξη της Aegean Airlines

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...