14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κρήτη: Συνάντηση Περιφερειαρχών με την Θ. Φωτίου

Ημερομηνία:

Την συνδρομή-υποστήριξη των Περιφερειών της χώρας για την λειτουργία του Εθνικού μηχανισμού παρακολούθησης κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής ζήτησε η αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου σε συνάντηση της χθες, στο Υπουργείο με τους Περιφερειάρχες.

Στην συνάντηση όπου ήταν παρόν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η κα. Φωτίου παρουσίασε το πώς θα λειτουργήσει ο εθνικός μηχανισμός παρακολούθησης και πως το Υπουργείο Εργασίας θα συνεργάζεται με τα Κέντρα Κοινότητας που θα δημιουργηθούν σε κάθε δήμο αλλά και με το Περιφερειακό Παρατηρητήριο της Κοινωνικής Συνοχής και Κοινωνικής ένταξης που θα λειτουργήσει σύντομα σε κάθε Περιφέρεια.

Όπως αναφέρθηκε ο μηχανισμός δημιουργείται στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την καταπολέμηση της φτώχειας και την κοινωνικής ένταξης και ως εκ τούτου πρέπει να συνεργάζεται και να συνεπικουρείται και από τις Περιφερειακές Στρατηγικές.

Στη σημερινή συνάντηση των Περιφερειαρχών ήταν παρόντα και στελέχη των Ενδιάμεσων Διαχειριστικών Αρχών, των Διευθύνσεων Κοινωνικής Μέριμνας και από την Περιφέρεια Κρήτης η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασωτάκη και ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης.

ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...