13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κρίσιμες ώρες στη ΜΕΘ για το κορίτσι που εισέπνευσε αέριο γέλιου – Υπέστη καθολικό οίδημα στον εγκέφαλο

Ημερομηνία:

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την 18χρονη Βρετανίδα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ καθώς εισέπνευσε αέριο γέλιου.

Η κατάσταση της νεαρής κοπέλας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν και τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της υγείας της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση του ΑΤ Χερσονήσου που διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό. Έχουν καταθέσει οι φίλες της κοπέλας.

Ήδη η αστυνομία έχει σχηματίσει εικόνα για το τι έγινε το μοιραίο βράδυ ενώ περιμένει τις απαντήσεις των γιατρών προκειμένου να κινηθεί ανάλογα.

Όπως έγραψε το Cretalive η κοπέλα εισέπνευσε αέριο γέλιου και προχτές το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μαυρομμάτη, «η 18χρονη προσήλθε στο νοσοκομείο με διαιρετική συμπεριφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η κοπέλα είχε καταναλώσει υποξείδιο του αζώτου (αέριο του γέλιου) και αλκοόλ». Η κ. Μαυρομμάτη τόνισε ότι άμεσα η 18χρονη υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και σε αξονική τομογραφία κατά την οποία βρέθηκε οίδημα στον εγκέφαλο.

Η κοπέλα υποβλήθηκε και σε τοξικολογική εξέταση καθώς και σε δεύτερη αξονική από την οποία διαγνώστηκε καθολικό οίδημα σε όλο τον εγκέφαλο. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη με τους θεράποντες ιατρούς να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα ευρήματα.

Το μετατραυματικό ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα συμβαίνει μετά από κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Μπορεί να μην συνοδεύεται από κάταγμα κρανίου. Η διάγνωσή του γίνεται με αξονική τομογραφία.

Κλινικά ο ασθενής παρουσιάζει νευρολογικά συμπτώματα όπως διαταραχές του επιπέδου συνείδησης, περιτραυματική αμνησία, αποπροσανατολισμό, διέγερση, υπνηλία, αδυναμία της μιας πλευράς του σώματος και άλλα. Αν η θλάση είναι μικρή και η νευρολογική εικόνα καλή, δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση, παρά μόνο παρακολούθηση στο νοσοκομείο για μερικές μέρες και επανάληψη της αξονικής τομογραφίας.

Αν όμως τα συμπτώματα είναι σοβαρά ή χειροτερεύουν, τότε απαιτείται χειρουργική αφαίρεση του αιματώματος για αποσυμπίεση του εγκεφάλου. Μπορεί να απαιτηθεί και η μόνιμη αφαίρεση μέρος του οστού του κρανίου για να υπάρχει αρκετός χώρος στον εγκέφαλο και να αντιμετωπιστεί το εγκεφαλικό οίδημα (πρήξιμο του εγκεφάλου).

cretalive.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...