12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Κρίτων Αρσένης: Σχολεία και νοσοκομεία κινδυνεύουν με κλείσιμο λόγω ΤΑΙΠΕΔ

Ημερομηνία:

Ερώτηση στην Επιτροπή για το κλείσιμο του νοσοκομείου “Παναγία” και την πώληση 5 σχολείων Τον άμεσο κίνδυνο για κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών εξαιτίας της πώλησης των κτιρίων τους έθεσε με γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.

Συγκεκριμένα έθεσε υπόψη της Επιτροπής τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας των κτιρίων 5 σχολείων της Θεσσαλονίκης στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση σε ιδιώτες την ίδια στιγμή που συζητείται το κλείσιμο του νοσοκομείου “Παναγία” εξαιτίας της έλλειψης ιδιόκτητου κτιρίου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Κρίτωνα Αρσένη:

“Την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει το κλείσιμο του νοσοκομείου “Παναγία” με πρόσχημα την έλλειψη ιδιόκτητου κτιρίου, την ίδια στιγμή μεταβιβάζει την ιδιοκτησία των κτιρίων 5 σχολείων της Θεσσαλονίκης στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.

Σήμερα θέλουν να κλείσουν το “Παναγία” λόγω έλλειψης ιδιόκτητου κτιρίου, αύριο θα θέλουν να κλείσουν σχολεία της Θεσσαλονίκης και άλλες υπηρεσίες τα κτίρια των οποίων περνάνε στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση σε ιδιώτες.

Η πολιτική αυτή θέτει σε άμεσο κίνδυνο την παροχή βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η δημόσια υγεία και παιδεία τη στιγμή μάλιστα που τα χρειάζονται περισσότερο οι συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση. “

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...