13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Βαρουφάκης για στήριξη από τα χρήματα των Ελλήνων της Γερμανικής Fraport: Εξασφαλίζετε το κέρδος ιδιωτη επιχειρηματία; Σε ποια βάση; Αυτός είναι ο ορισμός της ληστείας!

Ημερομηνία:

Στο επίκεντρο για άλλη μια φορά βρέθηκε η αποικιοκρατική σύμβαση με τη Γερμανική Fraport με την οποίο παραχωρήθηκαν 14 ελληνικά αεροδρόμια ουσιαστικα δίχως κανενα αντιτιμο.

Με αφορμή και τη χρηματοδότηση της εταιρείας από το ελληνικό δημόσιο εν μέσω πανδημιας ο κ. Βαρουφάκης είπε:

“Αυτό που έγινε ήταν μία μορφής εθνικοποίηση αυτού που έγινε με τα 14 αεροδρόμια. Δεν ιδιωτικοποιήθηκαν, εθνικοποιήθηκαν, αλλά από λάθος έθνος: το Γερμανικό. Έρχονται και κάνουν επενδύσεις, λετε. Αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο… Πόσα έβαλαν ακριβώς για επενδύσεις; 0. Οι επενδυσεις αυτές ήρθαν από το ελληνικό ΕΣΠΑ! Θα μου πείτε, το ΕΣΠΑ ελληνικό είναι; Βεβαίως και είναι ελληνικό!

Δε χρειάζεται να θυμίσω τον μεγάλο αγώνα που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1983 βάζοντας μάλιστα βέτο ή απειλώντας με βέτο στην είσοδο της Πορτογαλίας και της Ισπανίας στην ΕΟΚ τότε, ότι αν δεν υπήρχαν τα τότε Ολοκληρωμένα Μεσογειακά Προγράμματα τα οποία μετεξελίχθηκαν σε Πακετα Ντελόρ που έγινε μετά το ΕΣΠΑ δε θα υπήρχαν αυτά τα χρήματα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ισπανία και για μια σειρά άλλες χώρες.

Από το Ελληνικό ΕΣΠΑ λοιπόν, με χρήματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού λαού, που δανείστηκε ο ελληνικός λαός και θα αποπληρώνει τα επόμενα 30 χρόνια η Fraport πήρε δωρεάν τα 14 αεροδρόμια – διαμάντια, assets, περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξιας.

Και μάλιστα εν μέσω πανδημιας έχει κι εσάς να τους δώσετε τα κέρδη που εκείνοι υπολογίζουν οτι θα είχαν αν δεν υπήρχε πανδημία! Αυτό είναι ανέκδοτο κ. Υπουργέ! κ. Υπουργέ σας κοιτάω, δεν ντρέπεστε!

Για να πει στη συνέχεια:

“Εξασφαλίζετε το κέρδος ιδιωτη επιχειρηματία; Σε ποια βάση; Αυτός είναι ο ορισμός της ληστείας!”

Μαλιστα αναφέρθηκε σε προσωπική συζήτηση που είχε εκείνη την περίοδο με τον τότε υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Του λέω: θέλω να σε ρωτήσω κάτι; Θα έδινες 14 αεροδρόμια της Γερμανίας σε μία εταιρεία; Όχι μου είπε σε καμία περίπτωση! Τότε γιατί το επιβάλεις σε εμάς; Και μου κούνησε τους ώμους! Σα να μου λέει δεν είμαστε ίδιοι, εσείς είστε κράτος υπό κατοχή».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...