14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Κύμα κακοκαιρίας: 130 χλμ. την ώρα η ταχύτητα στην Κρήτη – Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου

Ημερομηνία:

Θυελλώδεις ανέμους προκαλεί το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έχει φέρει το νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς σε πολλές περιοχές οι ριπές ξεπέρασαν τα 100 χλμ. την ώρα.

Στη Φινοκαλιά Λασιθίου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε το πρωί της Τρίτης (08:40) μέση ταχύτητα ανέμου 91,7 χλμ./ ώρα, δηλαδή 10 μποφόρ. Οι ριπές του ανέμου άγγιξαν τα 130 χλμ. την ώρα στην ίδια περιοχή, ταχύτητα που αποτελεί τη μέγιστη που καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στην Πεντέλη σημειώθηκαν ριπές 108 χλμ./ ώρα, στην Παξιμάδα Καρύστου 106 χλμ./ ώρα και στα Ανω Λιόσια 103 χλμ./ ώρα.

Εικόνα από το Παλιό Λιμάνι στα Χανιά

Μάλιστα, οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί σε ένταση που παρουσιάζονται προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με απαγορευτικό απόπλου να έχει τεθεί σε ισχύ στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου αλλά και στη Σουδα.

Ο καιρός την Τετάρτη

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε ο παρουσιαστής καιρού, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη νότια Ελλάδα, ωστόσο και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

Κάποιες συννεφιές ίσως αναπτυχθούν στα βόρεια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω του παγετού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...