17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Λαφαζάνης: Κούφια ψευτοαριστερή φρασεολογία από τον κ. Τσίπρα

Ημερομηνία:

Για «κούφια ψευτοαριστερή φρασεολογία» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε Παναγ. Λαφαζάνης μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9FM και στους Φάνη Γρηγοριάδη και Γιάννη Γιώτη.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών τόνισε ότι “ήταν μια συζήτηση φλύαρη και απολύτως ανούσια και αν δεν υπήρχε η δελφινομαχία στη ΝΔ, θα έλειπαν και οι όποιοι διαξιφισμοί του Μεϊμαράκη με τον Τσίπρα και των άλλων επίδοξων αρχηγών της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής δίνει την εντύπωση μιας “αγαπημένης” μνημονιακής παρέας, η οποία, με όχημα τη συναίνεση, βυσσοδομεί σε βάρος του τόπου και του ελληνικού λαού”.

Σε άλλο σημείο ο Παναγ. Λαφαζάνης επισήμανε ειρωνικά ότι “ο Τσίπρας αντί της μακρόσυρτης ανούσιας ομιλίας του στις προγραμματικές, θα έπρεπε να είχε διανείμει στους βουλευτές το τρίτο μνημόνιο και να εκφωνούσε στη Βουλή μόνο μία και μόνη πρόταση: η κυβέρνηση μου θα εφαρμόσει πλήρως και στο ακέραιο το τρίτο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα. Αυτό θα ήταν πολύ πιο ειλικρινές από την κούφια ψευτοαριστερή φρασεολογία που συμπλήρωνε τη μνημονική προσήλωση”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την εναλλακτική λύση που πρότεινε η ΛΑ.Ε ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε “ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις αρχίζει ο εφιάλτης των μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού. Η ΛΑ.Ε προωθεί μια μεγάλη πολιτική αντεπίθεση ενάντια στη λιτότητα, το τσεκούρι στις συντάξεις και τους μισθούς. Ενάντια στη φορολεηλασία, την εκποίηση των στρατηγικών επιχειρήσεων και την εθνική υποτέλεια”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι “η Ελλάδα των μνημονίων, της λιτότητας και της ευρωζώνης δεν έχει κανένα μέλλον. Η Ελλάδα, με ένα ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, θα ανακάμψει ταχέως εκτός ευρωζώνης, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και σταδιακά θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Η προοδευτική και φιλολαϊκή Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, με προσανατολισμό την παραγωγική ανασυγκρότηση και με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων, θα καταστεί γρήγορα ισχυρή πολιτική και οικονομική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή μας και παράγοντας δημοκρατικής σταθερότητας και ειρήνης”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...