Ένα από τα πιο συνηθισμένα βασανιστήρια που γινόταν στους κρατούμενος στο Γκουαντάναμο είναι και το εξής: Ο κρατούμενος κρατείται γυμνός σε ένα κελί και εκεί, σε ένα χώρο δύο επί δύο, η θερμοκρασία αλλάζει διαρκώς από πολύ ζέστη σε πολύ κρύο.

Το ίδιο φαίνεται ότι γίνεται με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας. Από την “ζέστη” των δηλώσεων Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ, στο πολύ “κρύο” του Σόιμπλε και μετά στη “θετική” τηλεφωνική συνομιλία με τη Μέρκελ, όλα μαρτυρούν ένα σκληρό παιχνίδι στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο λαός της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της απορριπτικής απάντησης του Βερολίνου, δια του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, στην ελληνική πρόταση για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Οι δύο ηγέτες είχαν μακρά συνομιλία, η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Παράλληλα, συμφώνησαν να υπάρξει περαιτέρω συνεννόηση μέσω των διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η κυρία Μέρκελ τηρεί μια πιο ήπια στάση από εκείνη του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκαν Σόιμπλε και χαρακτηρίζουν τις συνομιλίες εποικοδομητικές.

Στήριξη από Γαλλία

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία εκφράζει την στήριξή της στην Ελλάδα

Αισιόδοξος για επίτευξη λύσεις στο θέμα της Ελλάδας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Σχολιάζοντας το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης καθώς και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Βαλς επεσήμανε πως βλέπει «την ενθαρρυντική ένδειξη ότι μια λύση (για το θέμα της Ελλάδας) είναι πιθανόν να επιτευχθεί πολύ γρήγορα».

«Η Γαλλία ενεργεί και θα ενεργεί μέχρι τέλους ώστε η Ελλάδα να διατηρήσει τη θέση της εντός της Ευρώπης» και της ευρωζώνης, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της χώρας σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Παρουσία του Ιταλού Υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup

Θα λάβει μέρος στο έκτακτο Eurogroup το οποίο θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή στις Βρυξέλλες με θέμα την Ελλάδα, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, όπως μετάδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, για να μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα, δεν θα συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι, το οποίο και θα συζητήσει τη μεταρρύθμιση του εργασιακού.

"google ad"

iefimerida.gr, newpost.gr