15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας: Δικογραφία σε βάρος 7 ατόμων, για ελεύθερη κατασκήνωση στη Μονή Πρέβελη – Προαναγγελία ανάλογων επιχειρήσεων σε όλη την Κρήτη

Ημερομηνία:

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει αστυνομικό προσωπικό; Ποιος είπε ότι δε μπορεί να επιβληθεί η νομιμότητα; Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει σχέδιο; Η αστυνομία, για άλλη μία φορά αποδεικνύει την ετοιμότητά και την αποφασιστικότητά της στην επιβολή του νόμου. Υπό αντίξοες συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες, οι αστυνομικές δυνάμεις εκτέλεσαν το καθήκον της επιβολής της νομιμότητας στο αμμώδη και δύσβατο περιβάλλον της Μονής Πρέβελης. Σε μία μεγάλη επιχείρηση, οι τουρίστες «ελεύθεροι κατασκηνωτές» συνελήφθησαν. Η ασφάλεια επέστρεψε και η νομιμότητα επικράτησε στην παραλία της Μονής Πρέβελης. Όπως μας ενημερώνουν μάλιστα οι επιχειρήσεις αυτές είναι υψηλά στις προτεραιότητες της αστυνομίας, θα έχουν συνέχεια «με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον» σε όλες τις περιοχές της Κρήτης! Τρέμετε κατασκηνωτές! Ολόκληρο το δελτίο τύπου που μας έστειλε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου:

«Στο πλαίσιο, στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας, σε τουριστικές περιοχές, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή «Λίμνη Πρέβελη», του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 50χρονος ημεδαπός και 30χρονη αλλοδαπή, υπήκοος  Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.),για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης και παραβάσεις του  Νόμου περί Αλλοδαπών.

Επιπλέον, προσήχθησαν ακόμη δέκα άτομα (κατασκηνωτές) εκ των οποίων, σε επτά (7) από αυτούς, σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.»

Να διευκρινήσουμε – για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις – ότι ο πρόλογος του κειμένου όπως και ο τίτλος είναι ειρωνικός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...