19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μεγαλειώδης και μαχητική η Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στις 19 Απριλίου στην Αθήνα

Ημερομηνία:

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων όλων των ταμείων, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου στην Αθήνα. Οι συνταξιούχοι από την μια άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση.

Οι συνταξιούχοι των Χανίων και όλης της Κρήτης, αγωνιστές όλοι της Εθνικής Αντίστασης και την Μάχης της Κρήτης, πρωτοπόροι όπως πάντα στον αγώνα, έδωσαν κι αυτή τη φορά το αγωνιστικό τους παρόν και ένωσαν τη φωνή τους με τους συνταξιούχους όλης της Ελλάδας και βροντοφώναξαν ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ Τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΙΟ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Ήταν μια συγκέντρωση γεμάτη παλμό και αγωνιστικότητα. Οι συνταξιούχοι ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης ενάντια στα σκληρά μέτρα των μνημονίων που τους έχουν οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση και καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν εκείνοι τις συνέπειες της κρίσης.

Δεν αντέχουν άλλες περικοπές στις συντάξεις τους, κατάργηση των επιδομάτων, των παροχών, τους έκοψαν τα Δώρα και τώρα που έρχεται το Πάσχα δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε ένα δωράκι στα εγγονάκια τους. Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει καθημερινά με την άγρια και σκληρή φορολογία, τα χαράτσια, την υποβάθμιση της υγείας, τις τραγικές ελλείψεις γιατρών και προσωπικού στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε όλα τα είδη, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, νοσήλεια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ και τις περικοπές στις συντάξεις, τους έχουν καταντήσει ζητιάνους. Δεν μπορούν να ζήσουν. Ντροπή για τον πολιτισμό μας για την κατάντια που έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς που τα έδωσαν όλα για την πατρίδα να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης. Στο τέλος της συγκέντρωση, ακολούθησε μαχητική πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και επεδόθη υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό.

Στο υπόμνημα αυτό, που επέδωσαν στον πρωθυπουργό, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρίας τους και την απόγνωσή τους, απέναντι στις σκληρές πολιτικές και τα μνημόνια κα μεταξύ άλλων ΑΠΑΙΤΟΥΝ

– Αποκατάσταση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις στα δώρα και επιδόματα

– Κατάργηση των χαρατσιών, της φοροληστείας και όλων των αντισυνταξιουχικών νόμων και μνημονίων.

– Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας

– Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και να διοριστούν γιατροί και προσωπικό στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία

– Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσθετο κούρεμα κ.α.

Με την ευκαιρία αυτή, και με αφορμή την πρωτοφανή επιτυχία της πανελλαδικής συγκέντρωσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συναδέλφους από τα Χανιά, αλλά και από όλη την Κρήτη, που παρόλες τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τα προβλήματα υγείας, πήγαν στην Αθήνα, συμμετείχαν στην συγκέντρωση, και απέδειξαν για ακόμη μια φορά, ότι είναι αγωνιστές και συνεχίζουν να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά και τα εγγόνια τους και τους καλούμε σε ενότητα και αγώνα και να στηρίζουν το σωματείο μας, καθότι αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και έχουμε ανάγκη την ηθική και υλική βοήθεια για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, γιατί τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνες και θυσίες.

 Για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων

Ο πρόεδρος: Ηρ. Αναγνωστόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας: Μιχ. Ψαράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...