16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παραμονή Χριστούγεννων ξεκίνησε ο διωγμός των αστέγων στην πόλη Ανγκουλέμ της Γαλλίας | Φωτός + Βίντεο

Ημερομηνία:

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων όχι μόνο της πόλης Ανγκουλέμ, αλλά και της υπόλοιπης Γαλλίας από την πρωτοφανή κίνηση του δημάρχου Ξαβιέ Μπονφόν να βάλει σε κλουβιά παγκάκια της πλατείας ώστε να αποκλείσει την πρόσβαση σε άστεγους.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση των εμπόρων της περιοχής που θεωρούσαν ότι οι άστεγοι χαλούσαν την εορταστική ατμόσφαιρα της περιοχής όπου βρίσκεται η αγορά. «Οι πελάτες μας διαμαρτύρονταν ότι δεν αισθάνονταν ασφαλείς, σε όλα τα καταστήματα η κίνηση έχει πέσει», δικαιολογήθηκε ο πρόεδρος των εμπόρων της πόλης, Τιερί Κουρμόν.

Αυτό έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων. Η μόνη που επικρότησε την απόφαση του δεξιού δημάρχου, ήταν η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. Σοκαρισμένοι κάτοικοι της πόλης και χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν έντονα κατηγορώντας τον δήμο τους για απανθρωπιά.

Μετά την γενική κατακραυγή αργά χθές το βράδυ η τοπική αρχή αποφάσισε προσωρινά να αφαιρέσει την σιδερένια περίφραξη από τα παγκάκια. Προσωρινά όμως.

Μετά τα Χριστούγεννα οι σιδερένιες κατασκευές θα επανατοποθετηθούν και τα κλουβιά θα γεμίσουν με λευκές πέτρες. Όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος οι λευκές πέτρες ταιριάζουν καλύτερα στο κέντρο της πόλης απ’ ότι οι ανθρώπινες ψυχές..

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Cj0E_lK-RTQ”]

Πάντως το βραβείο εφευρετικότητας για τον διωγμό των αστέγων κερδίζει η Γερμανία.

Κατασκεύασε το παγκάκι στο οποίο για να καθίσεις πρέπει να πληρώσεις, διαφορετικά…

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

[vimeo url=”http://vimeo.com/1665301″]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...