12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Μετά από δυόμιση χρόνια επανήλθε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Ημερομηνία:

Την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επαναφέρει, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η αίθουσα του briefing στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης επί της λεωφόρου Συγγρού, ξανάνοιξε σήμερα Δευτέρα, μετά από δυόμισι χρόνια, στις δωδεκάμισι το μεσημέρι, προκειμένου να υποδεχθεί τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ.

Αρνήθηκε  τα περί επαναφοράς της 5ης αξιολόγησης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως «θα ξανατεθούν από την αρχή όλα όσα δεν κατάφερε να περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση» και ότι “η αντιπολίτευση πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα για ομαδικές απολύσεις, συντάξεις, ΦΠΑ”.

Τι άλλο ειπώθηκε στο πρώτο briefing:

“Στόχος μας είναι η αμοιβαία επωφελής συμφωνία μέσα από προωθητικούς συμβιβασμούς”.

“Δεν ζητάμε ελεημοσύνη από τους πιστωτές αλλά όσα μας οφείλονται με βάση τη δανειακή σύμβαση”. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση αναμένει πως η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις θα σημάνει και χαλάρωση της πολιτικής, η οποία ακολουθείται σχετικά με τη χρηματοδότηση.  «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας άμεσα», σημείωσε.

«Σκοπός είναι να καταβάλουμε όλες τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις στην ώρα τους, ώστε να είμαστε συνεπείς. Όμως εδώ υπάρχει και το ζήτημα της ευθύνης της απένατι πλευράς», συνέχισε.

“Οι κόκκινες γραμμές δεν είναι καπρίτσιο αλλά εξυπηρετούν στόχους για οικονομική ανάλαμψη”, συνεχίζει λέγοντας ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με στόχο τη συνολικότερη συμφωνια μέσα στον Μάιο.

«Η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατά την έναρξη της διαδικασίας.

Πρόθεση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και της κυβέρνησης ευρύτερα είναι να υπάρχει επίσημη όσο και ισότιμη ενημέρωση των συντακτών, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Στις πρώτες σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου, άλλωστε, είναι το briefing να γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, χωρίς πάντως αυτό να αποτελεί τελεσίδικη απόφαση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...