15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Μετά την απορριπτική απόφαση για την Ηριάννα: Σχεδόν πάντα καμία “απρόσωπη και μεταβιβαζόμενη” Εξουσία δεν έχει όρια

Ημερομηνία:

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου *

Σχετικά με την “απορριπτική απόφαση” για την Αποφυλάκιση της δικής μας “Κατερίνας Μπλουμ” * ( Ηριάνας ) ένας φίλος έγραψε αγανακτισμένος “υπάρχουν και όρια…”. Η φιλική απάντηση μου, μαζί με την αναδημοσίευση του “Κατηγορώ” του Ε. Ζολά, είναι πως δεν υπάρχουν όρια και εξηγούμαι :

Καμία Εξουσία δεν έχει όρια, ιδιαίτερα οι “απρόσωπες” και η δικαιοσύνη ανήκει στις “απρόσωπες” – “εν ονόματι του λαού” εκδίδονται όλες οι αποφάσεις της, οπότε είναι “a-priori” καθαγιασμένες. Τη παρατήρηση αυτή τη κάνω χωρίς να είμαι θιασώτης των όποιων υποκειμενικών πρακτικών αυτο- προσδιοριζόμενων “αντιεξουσιαστών”. Καμία Εξουσία δεν έχει όρια.

Πως δεν έχει ( ; ) , θα απαντούσε ένας “νουνεχής πολίτης, ας πούμε , του δημοκρατικού τόξου”. O Νόμος και το Σύνταγμα είναι το όριο των κρίσεων και των αποφάσεων των “εκπροσώπων” της απρόσωπης Εξουσίας. Όμως ένας άλλος νόμος προσδιορίζει πως τις Αποφάσεις τους τις παίρνουν οι εκπρόσωποι της “τυφλής και απρόσωπης” Εξουσίας ( οι δικαστές ) “κατά νόμο ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ” (τους)!

Οπότε εάν στις Αποφάσεις τους βαραίνει περισσότερο από το Νόμο η “συνείδηση” (τους), δηλαδή η ιδεολογία, η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας και η ποιότητα των γνώσεων – μόρφωσης τους, τότε “την έχεις κάτσει τη βάρκα”. Επειδή οι Αποφάσεις τους εκφωνούνται “εν ονόματι του νόμου και του απρόσωπου λαού – που προσωποποιείται στο πρόσωπο τους”, τον οποίο “εκπροσωπούν” βέβαια.

Και υπάρχουν όρια και στη γνωστή αρχή “Και οι Κριτές – Κρίνονται” , επειδή στα πλαίσια αυτής της κριτικής, εύκολα μπορεί να ερμηνευτεί πως η άσκηση αυτού του δικαιώματος “προσβάλλει” όχι τους “εκπροσώπους – κριτές” , αλλά γενικά την υπέρτατη “Απρόσωπη & Άσπιλη Εξουσία της …”Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης”.

Συνεπώς “ορισμένες” φορές το “υποκειμενικό” συμφέρον και η υποκειμενική κρίση , κάμπτει το αντικειμενικό συμφέρον μιας “ευνομούμενης κοινωνίας” στις Αποφάσεις τους, το βασικό πεδίο η αγαθό που καλείται να “θεραπεύσει” / προστατέψει η Δικαιοσύνη.

Υ.Γ. Διαβάστε Χάινριχ Μπελ , “Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΛΟΥΜ“, σχετικά με το πως ενοχοποιούνται οι απλοί πολίτες , με τι “λογικές” και ποιες νομοθεσίες, με αφορμή τον “αντιτρομοκρατικό αγώνα” της Δυτικής Γερμανίας στη περίοδο 1972 – 1977

*  δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...