15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση γνωριμίας και ανοίγματος σε φορείς και πολίτες από το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  στις 29/7/17 στο Πολύκεντρο νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού από το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας (ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.), με ομιλητές από συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Δίκτυο, καθώς και εξειδικευμένους επιστήμονες που ανέπτυξαν διάφορες παραμέτρους σε τομείς που δραστηριοποιείται το Δίκτυο.

Από τη ΔΗΠΑΚ  Χανίων ο κ. Γιώργος Γυπαράκης, παρουσίασε με τρόπο ευσύνοπτο και καίριο την αρνητική εμπειρία των κατοίκων της Δυτικής Κρήτης από την εκχώρηση του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» στη Fraport, αλλά και τη γενικότερη προβληματική διαχείριση του συνόλου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που έχουν εκχωρηθεί εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, από την κατάφορα ζημιογόνα, κατά του ελληνικού δημοσίου, επένδυση.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ κ. Ζαχαρίας Κλάδος περιέγραψε την επιτυχημένη πορεία του σωματείου στο Ρέθυμνο που δραστηριοποιείται 5 χρόνια, κατεξοχήν στο χώρο των πλειστηριασμών. Αναφέρθηκε στις τελευταίες δράσεις του σωματείου που συσπείρωσαν τους κατοίκους του Ρεθύμνου και είχαν την αποτελεσματική αποτροπή εξώσεων. Ανακοίνωσε επίσης ότι το Σωματείο έχει αποστείλει επιστολές προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με το θέμα των πλειστηριασμών, καθώς και ότι πρόσφατα προσέφυγε στο ΣτΕ για να καταδείξει την αντισυνταγματικότητα του νόμου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η δικηγόρος κ. Ελένη Καρατσαλίδου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της νομικής υποστήριξης θεμάτων που αφορούν το γενικότερο συλλογικό συμφέρον μέσω της δημιουργίας ενώσεων και σωματείων που μπορούν να διεκδικήσουν τα νόμιμα με χαμηλότερο κόστος. Επίσης τόνισε τη σημασία που έχει για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, η έγκαιρη προσφυγή σε νομικό σύμβουλο, πάλι μέσω των ενώσεων.

Από την αρχαιολόγο κ. Μαρία-Μαυράκη-Μπαλάνου( πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Κρήτης Σ.Ε.Α.), έγινε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση των καταστροφικών και μη αναστρέψιμων συνεπειών από μια ενδεχόμενη υλοποίηση του προτεινόμενου σχεδιασμού του νέου αεροδρομίου Καστελλίου. Ειδικά στον τομέα των αρχαιολογικών θέσεων κινδυνεύουν να καταστραφούν σπουδαίες αρχαιολογικές θέσεις, όπως το ρωμαϊκό υδραγωγείο Χερσονήσου, ιερά κορυφών-φρυκτωρίες(από την ταπείνωση οροσειρών), τουλάχιστον 70 αρχαιολογικές θέσεις που έχουν επισημανθεί στην Πεδιάδα του Καστελλίου. Επίσης κατέθεσε την εμπειρία της από την κατάχωση και τη μη ανάδειξη αρχαιολογικών θέσεων λόγω της κατασκευής του φράγματος του Αποσελέμη.

Επίσης ο κ. Μανώλης Καργιαντουλάκης, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδος, πρόσθεσε την ανάγκη ανάδειξης ενός άλλου σκεπτικού, που στο παρελθόν είχε φτάσει πολύ κοντά στο στάδιο της  υλοποίησης , αυτού της αναβάθμισης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», μέσω της δημιουργίας λοξού διαδρόμου και αξιοποίησης άλλων διαθέσιμων χώρων γύρω από το αεροδρόμιο, προοπτική με πολύ λιγότερο κόστος και με ευεργετικά αποτελέσματα για την τουριστική ανάπτυξη του νομού Ηρακλείου αλλά και όλης της Κρήτης. Παράλληλα θα αποτραπεί η οικολογική- πολιτισμική καταστροφή στην Πεδιάδα του Καστελλίου με τη δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου.

Η κ. Βάννα Σφακιανάκη, αρχιτέκτονας, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα πλαίσια της πολιτικής της Ενεργειακής Ένωσης, στα χαρακτηριστικά και τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και στις γεωπολιτικές στρατηγικές που συνδέονται με τα ενεργειακά δίκτυα.

Τέλος ο κ. Ηλίας Αλεξανδρής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής Ε.Μ.Π. , εστιάζοντας στο θέμα των επικείμενων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιέγραψε τη ζοφερή πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία μέσω των μαζικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Σε ένα διαβλητό πλαίσιο νομιμότητας, με συνθήκες που δεν επιδέχονται προσβολή από ηλεκτρονικούς «εισβολείς» και με υποψήφια θύματα πάνω από το ένα τέταρτο του ελληνικού πληθυσμού, μια και η διαδικασία κατάσχεσης θα ενεργοποιείται και για οφειλέτες στο δημόσιο, πάνω από 500 ευρώ, κανείς δε θα δικαιούται να πει ότι δεν τον αφορά το θέμα.

Στη συνέχεια διαβάστηκε αγωνιστικός χαιρετισμός από την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας και διατυπώθηκαν ερωτήσεις από το ακροατήριο.

Το  ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α. στοχεύει να συνεχίσει τον αγώνα εμμένοντας στο πνεύμα της Αντίστασης, ενάντια σε ότι ακυρώνει τον Έλληνα πολίτη και τον άνθρωπο γενικότερα και δημιουργεί συνθήκες ανελευθερίας , περιβαλλοντικής-πολιτισμικής καταστροφής. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κρήτη.

Επίσης το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθεί ένας φορέας με νομική υπόσταση για να υποβοηθείται το έργο της νομικής υποστήριξης- διεκδίκησης των πολιτών και θα εξακολουθήσει να δίνει το παρόν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

Το ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α. ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες ομιλητές στην εκδήλωση, το καταπληκτικό μουσικό ντουέτο που προσφέρθηκε να ψυχαγωγήσει το κοινό, Θεανώ Σακαλίδου(τραγούδι), Μάριος Χρονάκης (κιθάρα). Το Δήμο Ηρακλείο και τον κ. Γιώργο Αντωνάκη που υποστήριξαν την εκδήλωση με την  παραχώρηση του χώρου του Πολύκεντρου Νεολαίας.Το διαχειριστή του χώρου κ.Νίκο Αλεγκάκη που κάλυψε κύριες ανάγκες της εκδήλωσης , το δικηγόρο κ. Γιώργο Φραγκούλη που βιντεοσκόπησε αφιλοκερδώς την εκδήλωση και το εξαιρετικά ευαισθητοποιημένο κοινό που ήρθε από όλη σχεδόν την Κρήτη για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.

Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)

"google ad"

Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)

Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)

Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)

Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.

Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 27χρονος μαχαίρωσε 43χρονο επειδή του έκανε παρατήρηση

Αιματηρό επεισόδιο, με τον τραυματισμό ενός 43χρονου καταγράφηκε το βράδυ της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συναγερμός και οδηγίες από Κουμουνδούρου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές μετά το «ολίσθημα» του Βασίλη Κασσελάκη

Καμπανάκι σήμανε στην Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του εξαδέλφου του προέδρου...