16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Με μπλούζα με την μικρή Μελίνα, και γραμμένο στο μπράτσο τον αριθμό 99 για τους νεκρούς στο Μάτι, έτρεξε στο Μαραθώνιο ο Μάνος Παρασκάκης

Ημερομηνία:

Με τη Μελίνα στο στήθος του και τον αριθμό των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι στο χέρι του έτρεξε στο Μαραθώνιο ο Μάνος Παρασκάκης

Φορώντας μία μπλούζα η οποία απεικόνιζε την αδικοχαμένη του κορούλα, τη μικρή Μελίνα, και έχοντας γραμμένο στο μπράτσο του τον αριθμό 99, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ο Μάνος Παρασκάκης έτρεξε στον Κλασικό Μαραθώνιο, που πραγματοποιήθηκε στην Αττική.

Μάλιστα, ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε και στο λόγο που, τελικά, μετά από τόσα χρόνια, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, έχουν βρει και πάλι ένα λόγο για να αισιοδοξούν.

Πρόκειται για τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού, μιας γλυκιάς μπέμπας, η οποία, όπως ο ίδιος ο κ. Παρασκάκης δήλωσε, αποτελεί το «βάλσαμο» για την οικογένεια του, χωρίς ωστόσο ο πόνος για το χαμό της μικρής Μελίνας να έχει απαλύνει.

«Ο ερχομός της μικρής δεν απάλυνε τον πόνο μου για τον χαμό της Μελίνας. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω αυτό, μου κατέστρεψαν τη ζωή. Είναι ένα βάλσαμο, αλλά όχι ο πόνος μου δεν απαλύνεται. Βλέπω και τη δίδυμη αδελφή της Μελίνας και τη μικρή να μεγαλώνουν, να ζουν σημαντικές στιγμές, όπως η πρώτη μέρα στο σχολείο και σκέφτομαι πάντα γιατί να μην είναι εδώ και η Μελίνα», ανέφερε ο Μάνος Παρασκάκης.

Συγκίνηση κατά το Μαραθώνιο

Συγκινητική για το Μάνο Παρασκάκη ήταν η στιγμή όταν καταχειροκροτήθηκε – όπως ο ίδιος ανέφερε – κατά τη διάρκεια του Κλασικού Μαραθωνίου και συγκεκριμένα όταν πέρασε μπροστά από τους συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Όπως ανέφερε, η εικόνες της καταστροφής, αλλά και η δύναμη των κατοίκων τον συγκίνησαν βαθιά και ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συγκινήθηκε από το δράμα που έζησαν και συνεχίσουν να ζουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όμως όμως όπως η δική του απώλεια δεν σταμάτησε τη ζωή του, έτσι και για τους ανθρώπους αυτούς η ζωή θα επανέλθει στους παλιούς της ρυθμούς.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...