12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Με την μεγάλη πρεμιέρα της ταινίας «Το Τελευταίο Σημείωμα» ξεκίνησε το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων | Φωτός

Ημερομηνία:

Το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Χανίων άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε πλήθος κόσμου σε μία λαμπερή πρεμιέρα. «Το Τελευταίο Σημείωμα»,  η νέα κινηματογραφική δουλειά του Παντελή Βούλγαρη η οποία γυρίστηκε στα Χανιά προβλήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το βράδυ της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2017.

Ο Παντελής Βούλγαρης με την Ιωάννα Καρυστιάνη που υπογράφει το σενάριο, μας μετέφεραν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου, το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του 1944. Μέσα από την ταινία γνωρίζουμε τον 34χρονο Ναπολέοντα Σουκατζίδη, Κρητικό μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος και κρατούμενο σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Συγχρόνως γνωρίζουμε και τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα, σε μία ταινία ατμοσφαιρική και συγχρόνως απόλυτα συγκινητική.

Η προβολή έγινε παρουσία του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, της σεναριογράφου Ιωάννας Καρυστιάνη, των συντελεστών και των πρωταγωνιστών: Ανδρέα Κωνσταντίνου («Ουζερί Τσιτσάνης», «Μικρά Αγγλία») στο ρόλο του Ναπολέοντος Σουκατζίδη, ο Αντρέ Χένικε («Μία Επικίνδυνη Μέθοδος», «Η Πτώση») στο ρόλο του Καρλ Φίσερ και η Ελληνοαμερικανίδα Μελία Κράιλινγκ («Tyrant”, “The Borgias”) στο ρόλο της Χαράς Λιουδάκη.

Το Φεστιβάλ χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ο παραγωγός Γιάννης Ιακωβίδης και άνοιξε ο Διευθυντής  του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  Ματθαίος Φραντζεσκάκης.

Την ταινία παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, o βουλευτής Χανίων Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Μιχελογιάννης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Σημαντηράκης και Κυριάκος Κώτσογλου, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Μανώλης Κελαϊδής, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Μιχάλης Βλαχάκης και Βαρβάρα Περράκη κ.ά

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε δεξίωση στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου.

Ωστόσο, πριν την έναρξη της ταινίας, πραγματοποιήθηκε μία απογευματινή προβολή την οποία παρακολούθησαν όσοι συμμετείχαν στην παραγωγή και τα γυρίσματα που έλαβαν χώρα στα Χανιά.

Η μεγάλη επιτυχία της έναρξης με τον ενθουσιασμό των εκατοντάδων φίλων του κινηματογράφου, εγγυάται ένα μοναδικό δεκαήμερο το οποίο θα χαρίσει το 5ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Χανίων. Κατά τη διάρκειά του, θα προβληθούν μέχρι τις 4 Νοεμβρίου συνολικά πάνω από 150 ταινίες (μικρού μήκους, κλιπ και μεγάλου μήκους), ειδικά αφιερώματα, παράλληλες δραστηριότητες και δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια, έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Σκιτσογράφων, παρουσιάσεις βιβλίων, έκθεση story board από το ΤΕΙ Αθήνας, masterclass και φυσικά οι εκπαιδευτικές δράσεις CineΜαθήματα.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις παράλληλες δράσεις του είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας  και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για δομές της πόλης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην διεύθυνση   www.chaniafilmfestival.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...