13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το TEDxChania με θέμα «XENOS» στις 26 Νοεμβρίου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το TEDxChania το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται 15 Ομιλίες, 2 Performances, 1 Stand-Up Comedy και 4 Workshops, που σύμφωνα με τους οργανωτές, υπόσχονται να ψυχαγωγήσουν και να δώσουν «τροφή» για σκέψη, γύρω από τον κεντρικό άξονα της διοργάνωσης: «XENOS», με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη.

Οι ομιλητές θα ανεβούν στην κεντρική σκηνή για να μιλήσουν για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Τις δικές τους ιδέες, που τους βοήθησαν να εξερευνήσουν το ξένο, να το γνωρίσουν, να το μετατρέψουν σε έμπνευση, σε λύση, σε τρόπο ζωής και σε επιτυχία.

Το πρόγραµµα της 26ης Νοεµβρίου χωρίζεται σε 4 ενότητες περιλαµβάνει 15 Οµιλίες και 3 Performances ενώ στα διαλείµµατα, ανάµεσα στα δωρεάν γευστικά γεύµατα και καφέ θα πραγµατοποιηθούν 5 workshops.

Μεταξύ των ομιλητών είναι και ο Νικόλαος Κιούσης ιδρυτής του “Let’s Do It Greece”, ο Ευάγγελος Καραθάνος, ιδρυτής του Geabit και η Άννα Κουρουπού Γενική Γραμματέας Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Αρθρογράφος, Συγγραφέας.

Κιούσης Νικόλαος – Founder and Coordinator of “Let’s do it Greece”

Ποια δύναμη μπορεί να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες άτομα, ξένα μεταξύ τους; Πόσο εύκολα μπορεί μία ιδέα να κινητοποιήσει κόσμο ξένο προς τον εμπνευστή της; Πόσο ξένη είναι η έννοια του εθελοντισμού στην Ελλάδα;

Ο Νίκος Κιούσης, Εμπνευστής του Let’s Do It Greece, έχει τις απαντήσεις. Με πάθος για τον εθελοντισμό, ξεκίνησε τη δράση του μέσα από περιβαλλοντική ομάδα σχολείου και συνέχισε ιδρύοντας σε ηλικία 18 ετών τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο “Ώρα για δράση”, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων της Αττικής. Σήμερα, το Let’s Do It Greece αποτελεί την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική εκστρατεία στην Ελλάδα!

Το συμπέρασμα; Σταματάμε να είμαστε ξένοι όταν έχουμε κοινό σκοπό.

Στις 26 Νοεμβρίου ο Νίκος Κιούσης θα ανέβει στην κεντρική σκηνή του TEDxChania, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για να μας μιλήσει για τον εθελοντισμό, τη δράση του, το Let’s Do It Greece και τον τρόπο που μία ιδέα μπορεί να αγκαλιαστεί από δεκάδες χιλιάδες “Ξένους”.

Καραθάνος Ευάγγελος – Founder of Geabit

Εφευρετικότητα, Ευρηματικότητα, Επινόηση. Λέξεις ξένες μέχρι να τις θέσουμε σε ισχύ. Ποια είναι άραγε η δύναμη που μας κάνει να αναπτύξουμε μια ιδέα και να την υλοποιήσουμε;

Ο Βαγγέλης Καραθάνος, από πολύ νεαρή ηλικία κατάφερε να κάνει τη διαφορά στον κόσμο της τεχνολογίας. Με σύμμαχό του τις καινοτόμες ιδέες του, κατάφερε να μετατρέψει τα ξένα όπλα της τεχνολογίας σε οικεία. Ιδρύοντας την ψηφιακή πλατφόρμα Stegme, έδωσε τη δυνατότητα σε καθένα από εμάς να ακουστεί, δημιουργώντας το Tsuz κατάφερε να βοηθήσει εκείνους που πάσχουν από το σύνδρομο Decision Fatigue (σύνδρομο αναποφάσιστων), ενώ επινοώντας το Protasiology, οραματιζόταν την επίλυση προβλημάτων μέσω λεπτομερών προτάσεων. Η επαναστατική όμως εφεύρεση του Geabit ήταν αυτή που τον έκανε να ξεχωρίσει, αφού έδωσε τη δυνατότητα στους γεωργούς με τη χρήση μιας συσκευής να παρακολουθούν τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις καλλιέργειές τους.

Στις 26 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το TEDxChania θα φιλοξενήσει τον Βαγγέλη Καραθάνο για να μας μιλήσει για την εφευρετικότητα, την τεχνολογία και να μας απαντήσει στο ερώτημα: “μήπως τελικά όλα είναι Ξένα μέχρι να τα επινοήσουμε;”

Άννα Κουρουπού – Γενική Γραμματέας Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Αρθρογράφος, Συγγραφέας

"google ad"

Ξένος: αυτός που εισβάλλει και διαταράσσει τις ισορροπίες. Κάποιοι ξένοι ήρθαν και εγκαταστάθηκαν με μεγάλη ευκολία. Στην μαθηματική κοινωνία οι ξένοι γίνονται άμεσα αποδεκτοί. Κανείς πραγματικός αριθμός δε διαμαρτυρήθηκε για την ύπαρξη των μιγαδικών.

Στην ανθρώπινη κοινωνία οι ξένοι ακόμα παλεύουν. Τα δύο φύλα αποδεικνύονται πιο αυστηρά και κοινωνικά στείρα, μην επιτρέποντας σε κάποιους να μεταβούν σε φύλο διαφορετικό από αυτό με το οποίο γεννήθηκαν: τους διεμφυλικούς.

Κι όμως: ποιος είναι περισσότερο ξένος; Αυτός που υφίσταται τον κοινωνικό αποκλεισμό ή αυτός που τον ενισχύει;

Η Άννα Κουρουπού αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς γυναίκα. Έκανε επαναπροσδιορισμό φύλου πριν 25 χρόνια, κι έχει βγάλει μόνο το γυμνάσιο λόγω κοινωνικών αποκλεισμών. Σήμερα δραστηριοποιείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων ως Γενική Γραμματέας του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών. Θεωρεί τον εαυτό της ακτιβίστρια, από τη στιγμή που κατάλαβε τη διαφορετικότητά της. Ακτιβίστρια μόνο και μόνο γιατί επιβίωσε σε ένα τέτοιο κόσμο. Έχει γράψει βιβλίο με τίτλο “Γιατί δεν έχω σαν το δικό σου, μαμά;” και παράλληλα αρθρογραφεί.

Η Άννα Κουρουπού θα έρθει στην κεντρική σκηνή του TEDxChania για να μιλήσει για τη ζωή και τις επιλογές της, και για το ξένο όπως το βίωσε η ίδια.

 

 

Πληροφορίες: www.tedxchania.com

Επικοινωνία:

Παπαδάκης Μανώλης – 6985 91159
Γεννίτσαρης Σταύρος – 697 675 8774
Ε-mail: info@tedxchania.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...